Avatar uživatele
rigormortis

Kam se podělo maso?

Pokud se dneska všechno šidí a třeba v párkách už není ani maso (je tam pouze kůže, kosti a ocásky prasátek), kde to dobré maso končí?
Není to třeba dnes už odpad? Vedlejší produkt?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3530 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Maso je v „dobrých“ párcích a šunkách. Třeba až 92–94 %. Samozřejmě je dražší, než ty, ve kterých není téměř žádné. Je lepší si koupit 100 gr kvalitních párků nebo šunky, než půl kila nekvalitních, které maso nevidělo. Kupuji si jen ty kvalitní a v menším množství. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Konkrétně ocásky (a křížová kost) jsou na praseti velmi ceněné – nemyslím, že jdou do párků…
😉
A taky je otázkou, na jaké párky se koukáš – třeba Vídeňské nejsou až tak špatné (a schválně se kukni, kolik obsahují masa…).
😉
Jinak – dobré maso končí na pultech – nebo máš pocit, že je ho k prodeji nedostatek?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek