Avatar uživatele
zjentek

Kaká bude reakce organismu, pokud v zimě nebo v létě požijeme jogurt vydatně oslazený medem?

Jogurt je silně ochlazující potravina zatímco med je naopak silně zahřívací. Děkuju.

Zajímavá 0 před 301 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Ten, kdo má ABKM, nedostatek trávících enzymů na mléčnou bílkovinu ve střevech, se pokadí, může mít vyrážku, ekzém a šok. Kdo je alergický na med, skončí v nemocnici nebo na márách. 😉
Já jogurty nejím/nesmím. Kysanou smetanu a tvaroh ano (je to i jiný level).
Kdo snese, nestane se nic. Jogurt s medem je ideální, chuťová kombinace.
V zimě ne ke snídani!!!
Ledviny a trávící orgány je třeba, v chladných měsících zahřívat! (teplá kaše a hlavně teplá polévka, Číňská medicína, doporučuje, po celý rok).
V zimě se po jogurtu snáze zahlení, nevhodně ochlazený organismus,
Dle mého názoru, hlavně střeva, pak vázne vstřebávání živin. Když to člověk nedlabe denně, jen občas a odpoledne, tak to mnoho škody nenadělá.
Jogurt a mléko, jsou pro člověka, naprosto zbytné pochutiny. 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Jogurt je potravina jako každá jiná. Někomu dělají jogurty zažívací potíže, ale jinak se neděje nic. Je jedno, zda je v jogurtu med, nebo marmeláda. Každému vyhovuje něco jiného, jen med se hůře rozmíchává. Pro většinu lidí je to jedno a nezáleží, jestli je to v zimě, nebo v létě. V prosinci asi těžko bude někdo jíst cokoli třeba na zahradě, takže ani jogurt.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Ametyst

Kdysi před léty jsem viděla televizní program, jak se vyrábějí potraviny. V případě jogurtu šlo o investigativní žurnalistiku, zjistit, jaké bakterie se používají k výrobě. Složitými cestami a cestováním až do Finska se divák dozvěděl, že jde o fekální bakterie absolutně zdravého člověka. Dnes už bych si ani tím zdravým člověkem nebyla jistá.:-)

Nový příspěvek