Ten, kdo má ABKM, nedostatek trávících enzymů na mléčnou bílkovinu ve
střevech, se pokadí, může mít vyrážku, ekzém a šok. Kdo je alergický
na med, skončí v nemocnici nebo na márách. 😉
Já jogurty nejím/nesmím. Kysanou smetanu a tvaroh ano (je to i jiný
level).
Kdo snese, nestane se nic. Jogurt s medem je ideální, chuťová
kombinace.
V zimě ne ke snídani!!!
Ledviny a trávící orgány je třeba, v chladných měsících zahřívat!
(teplá kaše a hlavně teplá polévka, Číňská medicína, doporučuje, po
celý rok).
V zimě se po jogurtu snáze zahlení, nevhodně ochlazený organismus,
Dle mého názoru, hlavně střeva, pak vázne vstřebávání živin. Když to
člověk nedlabe denně, jen občas a odpoledne, tak to mnoho škody
nenadělá.
Jogurt a mléko, jsou pro člověka, naprosto zbytné pochutiny. 😉
0 Nominace Nahlásit |
Jogurt je potravina jako každá jiná. Někomu dělají jogurty zažívací potíže, ale jinak se neděje nic. Je jedno, zda je v jogurtu med, nebo marmeláda. Každému vyhovuje něco jiného, jen med se hůře rozmíchává. Pro většinu lidí je to jedno a nezáleží, jestli je to v zimě, nebo v létě. V prosinci asi těžko bude někdo jíst cokoli třeba na zahradě, takže ani jogurt.
Upravil/a: elkon
0
před 301 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kdysi před léty jsem viděla televizní program, jak se vyrábějí potraviny. V případě jogurtu šlo o investigativní žurnalistiku, zjistit, jaké bakterie se používají k výrobě. Složitými cestami a cestováním až do Finska se divák dozvěděl, že jde o fekální bakterie absolutně zdravého člověka. Dnes už bych si ani tím zdravým člověkem nebyla jistá.:-)
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |