Kdyby byla tato chemická reakce pravdivá k určování jedlosti/jedovatosti hub, tento způsob určování by byl jednoduchý, a závažný vzhledem k nominaci na Nobelovu cenu. Jenže podobné vzory nefungují, jako třeba houby, které jsou ožrány slimáky jsou jedlé, nejsou vůbec relevantní k jinému zažívání a chemickému prostředí člověka a je především a výhradně řídit se odborným výzkumem, zkušeností.
0 Nominace Nahlásit |
Změna barvy při tomto postupu rozhodně neznamená
jedovatost/nejedovatost hub !!!
Houby jedlé se od jedovatých liší celou řadou specifických znaků, které
zná jen zkušený houbař, v mnoha případech však jen specialista –
mykolog.
Jedinou možností, jak předejít případným problémům, je proto sbírat
jen takové houby, které naprosto BEZPEČNĚ poznáš.
Praxe
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Při tepelné úpravě se alespoň částečně tmavě zabarví hodně
jedlých hub (křemenáč,suchohřib,kovář,ap.), některé mírně a jiné
více. Nic to však neznamená, jsou stále jedlé.
Jako měřítko k určení jedlosti to však nelze použít !
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
proboha netrhej v tom lese nic, co neznáš ..s ohledem na přírodu
0
před 3723 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek