Avatar uživatele
rybíz

Jsou hodně pikantní jídla nezdravá nebo normální?

jídla s hodně feferonkami nebo čilli papričkami apod.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? BEAES, hanulka11 před 5071 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
BEAES

Pokud se týká paprik, tedy chile všeobecně, tak lze říci, že čím pálivější tím zdravější, protože právě capsaicin je lidskému organismu prospěšný, a ten je i nositelem pálivosti. Dalo by se říci, že lidské tělo se bez sádla a pálivé papriky neobejde. Pálivé papriky mohou i děti, ve střední a jižní Americe jsou běžnou součástí stravy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nevím přesně proč,ale tato jídla jsou konzumována údajně ze zdravotních důvodů v tropických oblastech jako je Indonésie,Thajsko nebo v Mexiku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Ten,který je-ostrá jídla se ve Vámi uvedené oblasti konzumují hlavně proto,že člověka nějak ochlazují nebo omezují pocení,ted si nejsem jistá,ale říkali to v jednom cestovatelském pořadu na kabelovce.Tam,kde my bychom se uvařili,jsou tamější lidé jaksi imunní vůči vedru právě díky konzumaci ostrých až pálivých jídel.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

já miluji pikantní , feferonky mohu mít ve všem a když ne tak aspoň chilli
je dokázáno, že je to zdravé

zde jsem vám našla důkaz
Výhody:
Kapsaicin – je látka obsažená v paprikách a způsobuje jejich pálivost.

  • pomáhá neutralizovat trávení a podporuje chuť k jídlu
  • zrychluje metabolismus, stimuluje srdce
  • snižuje hladinu krevního cukru a cholesterolu
  • podporuje krevní cirkulaci
  • zabíjí nádorové buňky, ničí tukové buňky
  • tlumí bolest
  • působí preventivně proti otravě z jídla
  • uvolňuje endorfiny

Papričky – obsahují až 3krát větší množství vitaminu C než pomeranč, vitamin A, beta karoten.

  • jsou považovány za afrodisiakum

A hlavně – jídla s Tabascem nejsou nudná.

Oproti jiným omáčkám je Tabasco koncentrované a spotřebujete ho vždy jen pár kapek.
Vyrábí se již 140 let podle stejného receptu rodinnou firmou McIlhenny v Louisianě v USA.
Základem omáčky jsou rozdrcené papričky tzv. Tabasco peppers, původně z mexického státu Tabasco, francouzský vinný ocet a sůl z Luisiany. Neobsahuje žádné chemické konzervanty.

Na českém trhu je k dostání v pěti příchutích:

  • Originál Red Tabasco Pepper Sauce – klasická
  • Tabasco Green Pepper Sauce – jemnější
  • Tabasco Garlic Pepper Sauce – česneková
  • Tabasco Habanero Pepper Sauce – super pálivá
  • Tabasco Chipotle Pepper Sauce – s jemně zauzenými jalapeňos papričkami

http://zena-in.cz/clanek/ostra-jidla-jsou-nejen-chutna-ale-i-zdrava/katego­rie/dum-a-byt

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek