Polívku, smažené, restované, gratinované…
Syrové nejím ani já…
😉
*)inspiroval mne svou otázkou Barbakan, nezapírám
😉
Doplňuji:
Přidám recept na dobrotu:
Kdo nemusí k masu přílohu, jí rovnou. Kdo nějakou potřebuje – dle
chuti – chleba, těstoviny, brambor…
😉
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, annas, anonym, johana 56, Emefej, briketka10, gagaga, marci1, Vašekva, anonym, Agneta před 3630 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
ano, kdykoli a v jakékoli podobě
zejména polívku… mňam… nedělejte mně, sakra, chutě, teď vo půl desátý večer
7Kdo udělil odpovědi palec? annas, dědapetr, jepik, briketka10, jirkajirka, gagaga, gecco
před 3630 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit |
ne, nikdy a za žádných okolností
Ale kdysi „za komančů“ prodávali mraženou a ta mi chutnala.Bylo to
tam nakrájený na menší kousky i s masem.Moje máti ji trochu vylepšila
zeleninou a přidala brambory.
Jednou ji udělal soused a za to,že jsem mu ty držťky sehnala,tak mě
přinesl v kastrůlku ochutnat.Ty tam plavaly,nakrájený na takový dost
velký kusy,bylo to fakt odporný,takže hned jak jsem zavřela dveře,tak
letěly do záchodu!
Takže od té doby nikdy!
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Doplňuji:
Dobře uvařená držková polévka je mňam mňam – spolu s gulášovkou
jsou to pro mě královny polévek …
(bohužel občas je někde sprzní a pak se to snaží překrýt jen spoustou
koření)
Upravil/a: Pepa25
0 Nominace Nahlásit |
ne, nikdy a za žádných okolností
Doplňuji:
Něco tak odporného bych nikdy nepozřela
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
ano, kdykoli a v jakékoli podobě
Doplňuji:
Teda jenom polívku jako zmražený polotovar.
Upravil/a: anonym
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, sevos, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Jím vše, ale často se s tím nesetkávám.
4Kdo udělil odpovědi palec? sevos, annas, briketka10, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Doplňuji:
rychle a bez přemýšlení )
Upravil/a: postcd
4Kdo udělil odpovědi palec? sevos, annas, briketka10, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jiné...
sám jsem držťka
4Kdo udělil odpovědi palec? Nazdar Bazar, gecco, Luxx, annas
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Doplňuji:
Miluju jí,měj jsem jí zrovna minulý víkend s vnučkou,vařil jsem jí ze
syrových skoro 3 hodiny.Je skvělá.V létě ji dělám i z kotrče.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Pouze ve formě polévky, jiné úpravy mě nezaujaly.
4Kdo udělil odpovědi palec? Lamalam, briketka10, gecco, annas
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ne, nikdy a za žádných okolností
Doplňuji:
Když jsem jedl tuto polévku poprvé, tak mi ji brách zhnusil tím, že když
jsem se ptal, co to je to bílé a slizké, tak mi odpověděl, že housenky.
Těch pár lžíc co jsem polknul bylo okamžitě na ubrusu a od té doby bych
ji nedal do huby, i kdyby měl chcípnout na hlad! Jak byly komentáře od
holek u bůčku, také si dovolím: bleeee, tfuj tajbl, hnus…
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
ne, nikdy a za žádných okolností
Nikdy. Ale ne kvůli chuti, ale vzhledu a také pachu za syrova. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco, annas
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco, annas
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, kdykoli a v jakékoli podobě
jen
polívku, ale musí být hustá a
pořádně okořeněná tu miluju..
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Doplňuji:
Miluji dobře uvařenou dršťkovou polévku (vynikající je i z hlívy
ústřičné),ale v dnešní době ve stravovacích zařízeních (bufety,
restaurace, hotely atd.) nevědí co by z ní chtěly jedna porce 30 Kč a
více + rohlík 3 Kč ,krajíček chleba 2 Kč, obsah 350 ml. Jo to byly
časy když stála porce 450ml 2 Kč a rohlík 30 halířů. Za 3 Kč se
člověk dobře najedl. Kam se dneska hrabou všechny pizzerie
McDonald’s , KFC a všechny možné a nemožné rychlé občerstvení.
Upravil/a: jepik
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, annas, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, kdykoli a v jakékoli podobě
Doplňuji:
Polévku a jinak tepelně upravené.Mňamka.
Upravil/a: dědapetr
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco, annas
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Doplňuji:
Jím pouze připravené mnou nebo manželkou doma. geco recept je zajímavý ale
půl hodiny vařit při 130°C ???? Tomu nerozumím a 20 minut grilovat ?? Jsou
pak opravdu měkké??
Upravil/a: jirkajirka
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ne, nikdy a za žádných okolností
Poblila bych se. Maximum by byla jedna lžíce…při dvou bych musela zařadit dvoutýdenní dietu, abych se z toho dostala:DDD
0 Nominace Nahlásit |
jiné...
Dršťkovou polévku miluju, ale v jiné podobě držky asi neznám…
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, ale vybírám si kdy a kde a co
Samozřejmě. Nerad se ochudím o jakoukoli pochoutku.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco
před 3630 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jo jo – v troubě (omlouvám se, že jsem to nezdůraznil) – a
z předvařených drštěk…
Pokud bys použil dršťky čerstvé, bylo by to v troubě (pod deklem) na
120–130°C aspoň hodinku a půl, lépe dvě. Teprve pak ogrilovat…
díky za recept…ale vzhledem k tomu, že dneska držťky dneska stojí, jako kilo libové masa a u nás doma by to nikdo, kromě mne nejedl, nejspíš tohle nikdy neochutnám…
Gecco Kuřecí křidýlka,srdíčka a žaludky jsou taky dražší než celé kuře.V případě že si chceš pochutnat nemůžeš hledět na cenu. Za komunistu toto ,,maso" bylo nejlevnější.Strava chudých.
Křidýlka nemusím – ale kuřecí žaludky a srdíčka jsou vynikající
na ´rychlej´ guláš – za dvě hodinky můžeš servírovat (když máš
dopředu udušenou cibulku). Hovězí guláš mi trvá cca 9 – 12 hodin
(když mám dopředu udušenou cibulku…)…
😉
Jugar → z kotrče je taky výborná…
Někdy ji zkus z václavek – dělám ji z takových těch
´přerostlých´, jen z klobouků – doporučuju.
😉
Quentosi – omlouvám se, ale já právě před chvílí dojedl
restované…
S česnekem, chillie papričkou, lehce osolené. A s ´plzničkou´…
Polévku už se mi dneska nechtělo vařit, tu si dám asi v sobotu (zejtra
nestíhám)…
😉
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |