Avatar uživatele
kablik

Jedli jste už někdy salát rukolu?

Včera jsem to zkoušel poprvé, moc jsem se těšil a zklamání bylo velký. Něco tak hořkého neznám, snad lístky pampelišky, taky se to tomu podobá.Možná jsem to jedl špatně (klasická sl.kyselá zálivka) návod k použití tam není, myslel jsem že to bude chutnat jako normální salát. Bohužel,podle mne to není k jídlu, možná jen pro otrlé, podobně jako feferonky…
Doplňuji:
u nás rukolu prodává Billa v zatavené krabici za 27kč

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, johana 56, Agneta, gecco před 3594 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

;-D
Rukola je výtečná, ale obvykle se používá jen jako jedna ze složek salátu, nikoli ´jednodruhově´…
Smíchej nakrájená rajčata (ideálně cherry – zralá, sladká, nakrájená na čtvrtky), okurku, avokádo (obé tak na kostky 0,5 – 1 cm), cibuli (jemně nakrájenou, červenou nebo šalotku), listy polníčku, rukoly, ledového (nebo hlávkového) salátu, pokapej olivovým olejem, osol a zlehka opepři (hrubě mletým nebo drceným pepřem, zeleným nebo čtyř barev) a jemně pokapej limetou.
Jako příloha k restovanému masu je to vynikající…
😉
Jinak – nevím, pochopitelně, co´s a kde koupil – salát musí být čerstvý, svěží (povadlé listí ´neber´), rukolu (než koupím) ochutnávám a její chuť je příjemně nahořklá.
Pokud bych jí měl na míse ´kilo´ – nevím, to jsem zatím nezkusil.
😉
Doplňuji:
No jo – to je problém – já kupuju zeleninu nejraději tak, že ji mohu ochutnat, v tom zataveném obalu koupíš kdeco…

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jíst rukolu pouze se zálivkou není to pravé ořechové. Je třeba rukolu doplnit různými surovinami aby byl k jídlu. Inspiraci najdeš na http://www.to­precepty.cz/re­cept/23314-luxusni-rukolovy-salat/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Ano, a je to pěkně hořké. Nicméně to nechutná vůbec špatně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luxx

mi chutná rukola na pizze – dává se tam taková ta sušená šunka, parmezán a rukola.. v jiném zpracování jsem rukolu zatím nejedla, ale na té pizze je to dobrotka :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NIČITEL

Mně rukola velmi chutná i bez zálivky a vypadá hezky na talíři

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ABCDEFGHRT

Rukola je velmi výborná např. v hruškovém salátu-recept najdeš v Herbáři :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NelieM

Ona mi taky samotná moc nechutná :D
Ale běžně ji dávám do salátu, většinou s polníčkem, nebo nějakým mixem salátů. Dám tam cherry rajčátka, ředkvičky, balkánský sýr, a bílý jogurt s olivovým olejem. A pepř, sůl podle potřeby. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Divné, já ji žeru furt, týž zdroj (Billa a ona krabice) a nikdy mi hořká nepřišla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nikeroska

vzhled i chuť jako list od pampelišky…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Rukolu jsem jedla, chutná mi, ale asi vždy v kombinaci s něčím. Taky asi záleží na tom, co člověk koupí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Agneta

gecco >>> pěkný recept, děkuji:D > tak to je quázi salát „made by gecco“ :D
směla bych ti k tomu doporučit ´lepší´zálevku? totiž jen „pokapat“ – to není ono:DDDDDD(to musí téct proudem)
chybí mi tam balsámico 1 : 1 s tím ol. olejem ►a prosím ´nešetřit´ ♫♫
´jen pokapat´:DDDDD

  • iv- > co ty na to? :DDDDD

před 3594 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Balsamico – jo – ale ne každému chutná, takže jsem je neuváděl…
…„téct proudem“… – no, jako příloha k masu to nemusí až tak ´plavat´ (důležitý je šťavnatý steak), ale docela dost ´vody´ pustí ta rajčátka a okurek, koneckonců ani dobrá cibule není troud…
😉

před 3594 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

Ano, souhlasím…že jako příloha k masu…:D►ty se vyznáš:)

před 3594 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Maso já rád…
😉

před 3594 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek