Včera jsem to zkoušel poprvé, moc jsem se těšil a zklamání bylo
velký. Něco tak hořkého neznám, snad lístky pampelišky, taky se to tomu
podobá.Možná jsem to jedl špatně (klasická sl.kyselá zálivka) návod
k použití tam není, myslel jsem že to bude chutnat jako normální salát.
Bohužel,podle mne to není k jídlu, možná jen pro otrlé, podobně jako
feferonky…
Doplňuji:
u nás rukolu prodává Billa v zatavené krabici za 27kč
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, johana 56, Agneta, gecco před 3594 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
;-D
Rukola je výtečná, ale obvykle se používá jen jako jedna ze složek
salátu, nikoli ´jednodruhově´…
Smíchej nakrájená rajčata (ideálně cherry – zralá, sladká,
nakrájená na čtvrtky), okurku, avokádo (obé tak na kostky 0,5 – 1 cm),
cibuli (jemně nakrájenou, červenou nebo šalotku), listy polníčku, rukoly,
ledového (nebo hlávkového) salátu, pokapej olivovým olejem, osol a zlehka
opepři (hrubě mletým nebo drceným pepřem, zeleným nebo čtyř barev) a
jemně pokapej limetou.
Jako příloha k restovanému masu je to vynikající…
😉
Jinak – nevím, pochopitelně, co´s a kde koupil – salát musí být
čerstvý, svěží (povadlé listí ´neber´), rukolu (než koupím)
ochutnávám a její chuť je příjemně nahořklá.
Pokud bych jí měl na míse ´kilo´ – nevím, to jsem zatím nezkusil.
😉
Doplňuji:
No jo – to je problém – já kupuju zeleninu nejraději tak, že ji mohu
ochutnat, v tom zataveném obalu koupíš kdeco…
☹
Upravil/a: gecco
0 Nominace Nahlásit |
Jíst rukolu pouze se zálivkou není to pravé ořechové. Je třeba rukolu doplnit různými surovinami aby byl k jídlu. Inspiraci najdeš na http://www.toprecepty.cz/recept/23314-luxusni-rukolovy-salat/
0 Nominace Nahlásit |
mi chutná rukola na pizze – dává se tam taková ta sušená šunka, parmezán a rukola.. v jiném zpracování jsem rukolu zatím nejedla, ale na té pizze je to dobrotka :)
0 Nominace Nahlásit |
Rukola je velmi výborná např. v hruškovém salátu-recept najdeš v Herbáři :)
0 Nominace Nahlásit |
Ona mi taky samotná moc nechutná :D
Ale běžně ji dávám do salátu, většinou s polníčkem, nebo nějakým
mixem salátů. Dám tam cherry rajčátka, ředkvičky, balkánský sýr, a
bílý jogurt s olivovým olejem. A pepř, sůl podle potřeby. :)
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3594 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Divné, já ji žeru furt, týž zdroj (Billa a ona krabice) a nikdy mi hořká nepřišla.
0 Nominace Nahlásit |
Rukolu jsem jedla, chutná mi, ale asi vždy v kombinaci s něčím. Taky asi záleží na tom, co člověk koupí.
0
před 3589 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
gecco >>> pěkný recept, děkuji:D > tak to je quázi salát
„made by gecco“ :D
směla bych ti k tomu doporučit ´lepší´zálevku? totiž jen
„pokapat“ – to není ono:DDDDDD(to musí téct proudem)
chybí mi tam balsámico 1 : 1 s tím ol. olejem ►a prosím ´nešetřit´
♫♫
´jen pokapat´:DDDDD
Balsamico – jo – ale ne každému chutná, takže jsem je
neuváděl…
…„téct proudem“… – no, jako příloha k masu to nemusí až tak
´plavat´ (důležitý je šťavnatý steak), ale docela dost ´vody´ pustí
ta rajčátka a okurek, koneckonců ani dobrá cibule není troud…
😉
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |