Dobrý den,
no za boha nemohu nikde najít článek, kde se rozebirají různé druhy
materiálu které jsou nejlepší pro indukci.
Například indukční hrnec či indukční pánev z litiny má takové a
takové mínusy oproti indukčnímu hrnci a pánvy z titanu.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1832 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím kdo ti nakukal, že litina má oproti titanu MÍNUSY na indukcích,
takový blábol…
Hele, „titanová“ pánev NENÍ z titanu, ten je jen povrchová vrstva.
Tělo pánve obvvykle bývá z hliníku a ten na indukci dobrý NENÍ, stejně
tak jako měď, která je jinak dost luxus.
Vyzkoušel jsem snad všechny pánve a za sebe ti můžu říci, že nejlepší je prostě LITINA. Prdím na to, že je těžká a kdesi cosi. Funguje na všem a DÁ se mrsknout do myčky, ne že ne jak někteří hloupí choboti co viděli kuchyň z rychlíku, který jel protisměrem tvrdí. Bez rozpaků ji můžeš drhnout drátěnkou jak je libo (tohle nesnese ŽÁDNÁ jiná pánev!) a případné kazy snadno odstraníš. Prostě ji odrbeš do čista, poškozená místa potřeš olejem (normálním jedlým jakýmkoliv) a vložíš do na maximum rozpálené trouby na cca čtvrt hodiny. Pánev je jako nová, tedy pokud jsi ji před tím vydrbal důkladně.
Dobrá je i nerez, ale litině se nevyrovná podle mne. Celonerezové pánve se nedělají, obvykle je to kompizit s povrchem z nerezu a jádrem z hlíníku a hlína tedy jak jsem již psal na indukci nic moc.
Nebo jinak – chceš mít jistotu? Nedej se okecat kravinami prodavače,
vezmi s sebou magnet a jestli na pánvi bude držet, tak je na indukci DOBRÁ,
tak jednoduché to je. To víš, železo je železo a nejlepší železo na
pánev je LITINA, no.
A hlavně se VYVARUJ srajd z hliníku, nedejbože s „teflonovou“
povrchovou úpravou. A nejhorší z nich jsou ty tenké, lisované za studena,
stačí chvilka a z rovného dna máš kopec/ďolík a dělat na něčem
takovém bifťoura je na kopanec do tlamky! ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Doplním Aliendrona: Zásadní pro indukční ohřev je obsah železa. Čili jak píše, magnet!! Hliník je k ničemu. Na povrchovce nezáleží, ať už titan, keramika, nerez, teflon…
mimochodem… teflon.. On je taky teflon a teflon. Mám tu pánev s teflonem a je naprosto v pohodě i přes to, co s ní vyvádím, ale znám i takové, které po jednom použití vypadaj jak po dvaceti letech intenzivního škrábání. Pak ty slabounké, to je taky děs. Na tom se nedaj udělat pak ani vajíčka. Mno… a litina? Víš jakou má další podstatnou výhodu? Dá se skvěle použít jako velmi oučinná zbraň.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Ametyst
před 1832 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
aliendrone: Například indukční hrnec či indukční pánev z litiny má takové a takové mínusy oproti indukčnímu hrnci a pánvy z titanu – to byl jen příklad, nikdo mi nic takového neřekl ani sem nikde nic takového nečetl, měl to být jen příklad jestli se dá najít někde takový článek kde se to takto srovnává
Otazník18655>>> Aha, však je dobře, to jen já mám hlavu jak atomový vědec (vánoce a běsnění kolem toho). ;) :D :D
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |