Avatar uživatele
Lgee

Je složení této paštiky dobře?

Složení: pitná voda, hovězí maso 24%, vepřové maso 19%, vepřové kůže, hovězí srdce, vepřové žaludky, sušená zelenina (mrkev, hrách) přírodní aroma, konzervant dusitan sodný, glutaman sodný, strojně oddělené kuřecí maso 1%. Aromata.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Viktorie II. před 807 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jde o ingredioence z paštiky vyráběné průmyslově.Takže výrobky od jednotlivých výrobců se mohou lišit množstvím ingrediencí. Ale shodují se v konzervantech.

K čemu Vám to pomůže., zda je správné složení kupované paštiky. Já je nekupuji, ale spíš mě zajíma obsah masa a množtví konzervantů.
Někdy koupím přímo od řezníka jádtrový sýr, ještřě raději si připravuji občas paštiku sama bez konzervantů.

Jiná paštika má toto složení, takže, které je podle vás správné.
vepřová játra – 35%
pitná voda.
vepřové maso – 20%
vepřová kůže.
bramborový škrob.
dusitanová solící směs.

  • jedlá sůl.
  • jodičnan draselný

https://www.go­ogle.com/sear­ch?q=slo%C5%BE­en%C3%AD+pa%C5%A1ti­ky&sourceid=chro­me&ie=UTF-8

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Viktorie II.

Pro výrobce je složení vynikající, pro spotřebitele nikoliv. Jaký má název tento blivajz?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Dělávám si paštiky sám. Nikdy to nevážím, spíše tak odhadu když se na to podívám. Konzervanty kromě běžné soli nepoužívám žádné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Podíval jsem se na pečeňovku, tam je: vepřové játra 26%, vepřové maso 29%, vepřová slanina, cibule, zelenina, sůl voda, stabilizátory. Celkem dobře ochucená, jednou za čas si ji dávám k snídani.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Ne. Za mě úplně špatně: vepř. kůže, vnitřnosti, dusitan sodný, glutamát, strojně odd. kuřecí maso. Strašná „šmakuláda“. ☹
Recept na jednoduchou domácí paštiku s brusinkami. 🙂
https://www.pro­zeny.cz/clanek/ja­trova-pastika-s-brusinkami-46337

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek