Vylít zbytek vody z konvice a vysušit ji, by konvici jistě prospívalo. A i když jsem se na to přímo nezeptal, komu by se chtělo, může komentovat i mou teorii z podotázky. Jsem totiž zvědavec. Děkuji. Práci čest.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 1547 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že trvale naplněná konvice ničemu nevadí. Vodu tam nechávám,
stejně se převaří. Někdy dokonce konvici předem doplním a pak už jen
stačí cvaknout vypínačem.
A v té naší kanceláři
nejlepší se kafe vaří!
Buď práci čest!
0 Nominace Nahlásit |
U klasického nádobí je to jedno. U rychlovarných konvic ale mám pocit, že z konvice přechází do vody smrad z těch plastů. Takže když už musím vzít vodu z rychlovarky, musí tam být čerstvá.
0 Nominace Nahlásit |
Řídím se radami, které jsem dosstal od odborníků.
Voda pro čaje by měla být studená a nepřevařená. Mám malou konvičku – voda na 2 kávy, nebo jeden velký čaj.
--
Potvrzuje to i odborník z čajovny.
https://www.cajovna.cz/cz/o-caji/priprava-caje/
" Voda pro přípravu čaje musí být čerstvá, nepřevařená a
studená
Voda by neměla být tvrdá
Voda se přivádí k varu, aby neobsahovala vzduch. Neměla by se nechávat
vařit déle, než je nezbytně nutné.
Konvice by se neměla používat k jinému nápoji než čaji
Před přípravou je nutno čajovou konvici předehřát, aby se vložené
čajové listy dobře rozvily a uvolnily silici.
Na jeden šálek (cca 3 dl) se dává jedna lžička čaje a při přípravě
více šálků v konvici jedna lžička navíc.
Čajová konvice , šálky a nádoby které přijdou s čajem při přípravě
do styku, nesmí být kovové. Doporučujeme keramiku, kameninu, sklo nebo
porcelán.
Nádoby se vymývají pouze čistou vodou. V žádném případě nepoužívat
saponáty.
Čaj je třeba udržovat v těsnící nádobě a uchráněné před přímým
světlem.
Jednou použité čajové lístky se již více k přípravě čaje
nepoužívají. Výjimkou je zelený čaj a některé druhy oolongů.
Čaj se spařuje a doba louhování nesmí překročit 5 minut. Jsou
samozřejmě výjimky – zelený čaj 3 minuty… !
–
Příprava kávy
https://www.odpovedi.cz/otazky/jaky-je-rozdil-v-kave-uvarene-z-cerstve-vody-a-z-prevarene-vody
Jaký je rozdíl v kávě uvařené z čerstvé vody a z převařené vody?
0 Nominace Nahlásit |
Dáváme stále jen čerstvou vodu, kterou nalejeme do konvice v potřebném množství (měřeno na hrnky). Po uvaření nedáváme konvici do podstavce, protože se nám před nedávnem stalo, že vypnutá konvice začala po odložení na podstavec čmudit, v místě vypínače to jiskřilo, nastal tam nějaký zkrat. Byla to konvice s vypínačem ve vrchní části konvice. Teď máme novou, vypínač je dole, ale už konvici moc nevěříme a dáváme ji nabok. Napsal jsem o tom i výrobci, nereagoval.
0
před 1546 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
An, v Keltově otázce jsem sice odpovídal, ale po přečtení mé odpovědi musíte uznat, že to, na co se ptám zde, jsem nevěděl ani předtím. To abych nevypadal hloupě… (;
Dochy, s těmi plasty jsem zajedno… já si nově koupil konvici Hario Buono na plotnu a je to jen čistá nerez, ale uvažuji, zda v ní vodu nechávat, nebo ji budu po převaření vody vysušovat. Nevím, jak co do kvality vody… o šetření konvice mně nejde a na nebezpečné bakterie z vody na sporáku v našich zeměpis. šířkách taky nevěřím (za léta mé existence), ale stejně… ta kvalita tý vody… třeba chuť, nebo něco, co nevím… napadá někoho něco? (ˇ;
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |