Nemůžu souhlasit s Keplerem. Například většina zelenych čajů je louhovatelna dvakrát, i třikrát. Nekdy se dokonce prvni výluh záměrně vyliva. Ale obecne se neda takhle srovnavat, co se kvality tyce. Vzdy zalezi na konkrétním čaji. Nebavim se každopádně o sackovych čajích, ale o cajich sypaných. Pro úplnost.
0 Nominace Nahlásit |
Chytré publikace praví, že kvalitní zelené čaje lze louhovat vícekrát. Další nálevy mají mít vyšší teplotu a delší čas.
Zdroj: http://www.maofeng.cz/jak-pripravit-caj
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pusinka50, Frogman, BergySeltzer
před 2715 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to pravda, akorát bych to formulovala obráceně:
Kvalitní (zelené) čaje lze louhovat dva- až třikrát.
0 Nominace Nahlásit |
Platí to u zeleného čaje. Druhý výluh je mnohem blahodárnější a zdraví prospěšnější, než výluh první. Třetí výluh mohou pít i malé děti.
Upravil/a: pusinka50
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Frogman, BergySeltzer
před 2715 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proboha, to ne! Podruhé louhovat je zločin. Druhý výluh už ani nechutná, veškerá vůně a chuť jsou pryč, navíc se extrahují trpké taniny. To platí pro každý čaj.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |