Kvalitní arašídové máslo je menší zlo, s menším obsahem cukru a se zdravějším tukem. Obecně, nic moc. Arašídy nepatří mezi zdravé poživatiny.
0
před 1084 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud výrobek obsahuje palmový tuk, tak moc zdravý nebude. Arašídové máslo by mělo být bez palmového tuku.
0
před 1083 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jest sice zhovadilost nazývat „to“ arašídovým máslem, úplně stejně velká jako nazývat pomazánkové máslo pomazánkovým máslem, ale zdravější to určitě je, zvláště nepřislazované výrobky. Bude to sice kalorická bombička, což ale Nutella určitě předčí. Pokladem je ale obsah arašidového tuku (oleje), který patří mezi nutričně hodnotné oleje, jen tak mimochodem je na rozdíl od spousty jiných olejů velmi vhodný pro smažení – má bod zakouření 160 ˚C a rafinovaný dokonce až 23 ˚C, to je ale v případě burákového másla nevyužitá vlastnost. Jak píše Beno, levnější druhy mohou obsahovat i jiné tuky než arašídový olej (a samozřejmě jaknasviňu ty nejhorší/nejlevnější), takové lépe nekonzumovat.
0
před 1083 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |