Avatar uživatele
anonym

Je nějaký dobrý způsob, jak se zbavit takové té slídy co zůstává pod skořábkou na uvařeném vejci?

Už mi to leze na nervi, jak se téměř žádné vejce nedá oloupat bez skořápky, aniž by tam nezůstal takový ten průhledný hrubší potah, který když pak sundavám, tak to vajíčka vždy poškodí. Není nějaký iný způsob, jak vyloupnout vejce ze skořápky tak, aby onen potah zůstal zevnitř na skořápce při oloupávání, namísto na vejci?
Doplňuji:
jok, taky to tak dělám, a do vody při važení dávám ještě sůl, aby skořápky nepopraskaly, dokud se to vaří. Ale i tak to loupání jde těžce :(

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4260 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Odpoveď byla označena jako užitečná

mě se loupou lehce, buď je déle vaříš stačí 10min.natvrdo
poté slít ledovou vodou do úplného vychladnutí a jde to
jako po másle, ale je pravda, že někdy záleží co nám ty
obchody nabídnou a to je pak smůla :(
Doplňuji:
ještě ho celý před loupáním oťukám,
aby bylo potlučený to se mi loupe líp :))

Upravil/a: briketka10

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Asi vaříš hned čerstvá vejce, tak proto se tak děje.. Zkus místo soli ,dát do vody ocet -po uvaření na chvíli do studené vody a začít loupat od kulatějšího konce – Pak se ti vyloupne vajíčko jako fík…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lucik_k

Chce to uvařit natvrdo a po uvaření dát do studené vody. Faktem je, že to dělají spíše čerstvá vajíčka. Doporučuji loupat od místa, kde je pod skořápkou takový ten volný prostor :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek