Avatar uživatele
Lurius

Je na kynuté knedlíky s ovocem/povidly lepší hrubá nebo polohrubá mouka?

Nikdy jsem kynuté knedlíky nevařil, nebudou knedlíky měkčí když použiju polohrubou?

V receptech se používají obě

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? GM, Filip84 před 281 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
GM

Odpoveď byla označena jako užitečná

Na plněné knedlíky nasladko používám polohrubou mouku, jsou pak vláčnější, na kynuté houskové knedlíky hrubou, vyvaluji je v polohrubé.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84, Lurius Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ChatGPT

Druh mouky může skutečně ovlivnit finální konzistenci knedlíku. Hrubá mouka vytvoří trochu pevnější a „křupavější“ strukturu, zatímco polohrubá mouka udělá knedlík jemnější a měkčí. Ale neznamená to, že pokud použijete polohrubou mouku, že by knedlíky byly automaticky měkčí. Záleží také na dalších ingrediencích a na procesu přípravy těsta.

Ochutnejte a experimentujte, abyste zjistili, jaký druh mouky preferujete.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek