To si neumím představit. Ocet má specifickou chuť, která k žádnému čaji nemůže jít.
4Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, da ny, aliendrone, Justin1
před 869 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možné to samozřejmě jde. Do čaje lze přidat v podstatě cokoli. Nebudet ale k pití
0 Nominace Nahlásit |
Já bych použil ne ocet, ale kyselinu fosforečnou. Chuťově je velmi
ucházející. (To myslím vážně). Ovšem musí být v čistotě p. a.,
jinak by mohla obsahovat stopy arsenu.
Dodatek: a ty nemáš doma potravinářskou kyselinu citronovou? Stejně ty
kupované „lemonky“ apod. nemají s citronem nic společné, je to roztok
kyseliny citronové. A bylo by to méně škodlivé než ocet a i ta
fosforečná kyselina.
Upravil/a: cochee
2Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, aliendrone
před 869 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To by se mi nezamlouvalo. Když měl Mr. Bean na silvestrovské návštěvě ty dva kamarády Rupperta a Huberta a chtěl jim namíchat drink, ale měl jenom ocet, nepomohlo ani to, že do toho octa přidal spoustu cukru, stejně nad tím ohrnovali nos.
0 Nominace Nahlásit |
Tohle dělal můj táta, když došel citron(ka) Tenkrát mi to moc nechutnalo, ale teď bych to ochutnal abych si vzpomněl na tu chuť.
0 Nominace Nahlásit |
„Já bich na to dála Essig. Ale – Johann – ty bys taky na všecko dával Essig, prosím tě!“
To máš od gastropornoherce, vyučeného za Husáka v Alcronu, a od Turků v DDR? Nějaká „na nápoj bych si dala“ varianta „když nemáte limetu, dejte tam citrón, a když nemáte citrón, nedávejte tam nic?“
Víš, v UK platí taková zásada, že se jí nožem a vidličkou. A když nejíš nožem a vidličkou, tak jsi nemožný. A že do čaje, který se pije s citrónem, patří citrón, a že do čaje, který se pije s mlékem, patří mléko, jinak budeš za Trottela. Ale, samozřejmě, jestli to máš, jak Amíci Kaffee, že to máš gallon horké vody, v které půl hodiny plaval jeden pytlík „čaje“, tak to asi bude jedno. Já se vždycky řídil zásadou, že „lepší lžička medu, než vědro sraček“.
Osobně bych to řešil:
Ale, v zásadě, můžeš nahradit citrón i kyselinou sírovou, akorát je otázka, kolikrát, a jak to bude chutnat.
0 Nominace Nahlásit |
NN, ocet leda tak na hranolky (britský vynález, ne můj). Kyselina citrónová je běžný doplněk, kterým dávám říz různým šťávám a čajíčkům. Kdyby došla, přešel bych na kyselinu vinnou. S úspěchem ji používám jako tajnou ingredienci taktéž do vlstnoreceptních šťáv a limonád. Málokdo tu chuť pozná a není o nic více nebezpečnější, než citrónová. Pokud budeš doma kuchtit „syntetickou limču“ alá Vinea, je to nezbytná ingredience.
Poznámka – souhlasím s cochee ohledně lemonek, jakkoliv to není
čistý roztok podle mě a TROŠIČKU citronové šťávy to vidělo (nejspíš
jde ve vodě louhované citronové zbytky z předchozího zpracování,
doplněné kys. citrónovou, aby to mělo grády).
Jediná použitelná lemonka co znám (a to ještě s bídou!) je https://www.kupi.cz/hledej?f=%C5%A0%C5%A5%C3%A1va+citronov%C3%A1+bio+Solevita
, ale i tak žádnej zázrak, je tam cítit citrónová kůra (je krapítek
nahořklá a třeba některým ženštinám to vadí (poznají to). Stačí ale
ukázat na nálepku s nápisem BIO a je klid. Tyhle „bioshity“ na babuchen
kdovíproč zabírají. ;) :D :D
Poslouchaj 3jentek, že oni jsou z těch, kteří si namažou na chléb/rohlík s máslem med nebo džem? Těhotenství (další vysvětlení) u nich donedávna nepřipadalo v úvahu, ale po tom obrázku s chlapem si již nejsem tak docela jistý… :o ;) :D
0 Nominace Nahlásit |
Citron se nedává do čaje kvůli dochucení, ale protože má vitamíny. A nedává se do horkého, ale až za několik minut do teplého, aby ty vitamíny neztratil.
0
před 869 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z nouze snad kapku jablečného nebo pár krystalek k kyseliny citronové
;D
Případně ovocnou šťávu, zavařené ovoce (marmeládové).
Kvasným, lihovým octem bych černý čaj nekazila
Ale možné je všechno :)
0
před 868 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
aliendrone: já jím pommes frites s octem, ovšem vinným / rýžovým, ne s tím českým (nebo polským, ten je ještě kyselejší!), protože ten není k jídlu: dá se s ním vyčistit chladnička, ucpaný odpad, vydesinfikovat operační sál (v případě nouze), ale požívat to není příliš vhodné. 🙂
cochee>>> Tyo, jsi HUSTEJ! Mně se jednou podařilo napipetovat do
tlamy trošičku 5% roztoku H2SO4 a huba hned plná pěny. Zuby mi zachránil
jen BLESKOVÝ výplach vodou (nehoda se mi stala na laborkách, kohoutek jsem
měl hned vedle) a soda. :)
A i když vím, že PO4 je celkem slabá kyselina (oproti SO4), tak
anorganickou kyselinu by se mi nechtělo riskovat. A to ani HCl o které sichr
vím, že ji mám ve značné koncentraci v žaludku. :)
Hmmm… že bych to ochutnal?
Pravda, ne v čaji. Dvoustovka kádina, lžička glukosy a zamíchal skleněnou
tyčinkou namočenou v koňské fosforce – toto mikromnožství, které
ulpělo na tyčince, bylo akorátní na příjemné okyselení nápoje. Sírovka
a solnice byly hnusné, pro doplnění info.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |