Tolik stál můj dnešní oběd. Jednalo se pouze o hlavní chod bez polévky.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Tonda Káňa před 264 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ne
NE, není. Podívej se na platy průměrného (chápej jako běžného/normálního) českého občana. Na ty se podívej. A porovnej s cenou stovka za jednu denní porci jídla. Jinými slovy, podívej se na reálný chod společnosti ČRdele, nikoli na statistiky a jiné lži příživníků, vykořisťujících právě normálního, slušného občana (pokud mezi slušné občany nepatříš, Rokiáči, NIKDY se těmito očima bohužel podívat nedokážeš a tak si i ověříš, co jsi vlastně doopravdy za „sortu“). Musíš se podívat sám, vlastním „třetím“ okem, neboli okem spravedlivých. To musíš zvládnout sám, dokázat ten pohled sám, v tom ti bohužel ani sebelepší psychiatr nepomůže. Snad jsem odpovědí pomohl. Děkuju.
(Cirka 79 korun za dospělou porci je v místě [ČRdel] a čase odpovídající/příslušná cena za celkově chutné, zdravé, vydatné jídlo z těch nejkvalitnějších surovin. Sečteno tak, aby hostinský také dobře vydělal. Cokoli dražšího je v ČRdeli jen další nesmyslnou honbou za dvěmi či více zaměstnáními a podobným plundrováním životního prostředí a všeobecným plýtváním, zejména pak životní silou, opět na úkor stejných příživníků. Děkuju.)
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
jiný názor
Neotravuj, nic nám do tebe není. Kupuj si co chceš. Jsi vlezlej tupec, který nechápe, že nikoho nezajímá. Hroší kůže je proti tobě samet. Kdybys byl vzdělanec, jak se zde stále chlubíš, tak už by ti to dávno došlo a přestal bys otravovat svými dětskými nápady i svou rodinou.
Upravil/a: elkon
0
před 264 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano
Kvůli lidem, jako Ty – škrotům zkurweným, máme kuchaře, co makají za minimální mzdu, a nebo sice nemakají za minimální mzdu, ale papírově mají tu minimální mzdu a zbytek na ruku.
Samozřejmě, že to jídlo je surovinově okmásáno na dřeň, jak to jenom jde, jinak to už vůbec nejde navařit!
Obyčejný kuchař („závodka“) by si zasloužil alespoň Kč 200.00 na hodinu hrubého (to není žádnej vejvar, dělá to cca 30t hrubého měsíčně!). To je v superhrubém (s dovolenou, s náklady na náhradu mzdy při dočasné pracovní neschopnosti, za zákonné překážky v práci, atp.) tak Kč 400.00. Teď si k němu připočti nějakou pomocnou sílu, v takový závodce jsou tak dvě, aby to za těch cca 4 – 5 hodin, vůbec, stačili navařit. Za Kč 150.00? To jsou drobné! No, jsou: dva dohromady, v superhrubém, Kč 600.00. Plus Kč 400.00 je tisícovka na hodinu, plus režijní náklady, plus suroviny, plus si rozpočítej oblečení a obuv. Jestli má taková jídelna hodinové náklady Kč 1,500.00, bude to málo. Svýho času bejvalo na meníčku za cca tu stovku cca Kč 15.00 – Kč 20.00, víc ne! No, dejme tomu, že to „vyvaří“, že na tu dvacku z toho žrádla dosáhnou. To máš 75 obědů abys jenom pokryl mzdové a provozní náklady, co musíš navařit za hodinu. A k tomu si, prosím, ještě přičti náklady na ty báby, co to vydávají, a na bábu na nádobí, atd. To musíš prodat tak 500 obědů, abys byl na nule. A to je sakra ranec, prodat 500 obědů! No tak co, no, tak se na těch mzdových nákladech šporuje, že? 🙄 Co jim zbývá!?
Hospoda, která dělala průměrný denní obrat Kč 20,000.00, udělala na meníčkách klidně Kč 8,000.00. Ale zisk z toho byl tak Kč 800.00 (normálně tak Kč 4,000.00, záleží, jestli si koupí Bonaquu, na které byl vejvar, nebo třeba pívo, na kterém taky byla pořád slušná marže, ale ne vejvar, atp.). Ztráta času a peněz, dělat meníčka, ale musel jsi dělat meníčka. 🤦♀️ Kdepak, meníčka a vůbec laciný žrádlo, to je rakovina český gastronomie!
Ale hlavně, že máš obchodku, vole a neopomeneš nám to tady alespoň 3× tejdně připomenout! 🙄👿
0
před 264 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |