Chystám se investovat do 6 L hrnce.Váhám mezi smaltem a nerezí.Zatím vítězí nerez.Profi řada,tlusté sendvičové dno.Žádné hrnce z nerezu nemám,takže uvítám vaše zkušenosti.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, aliendrone před 2053 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jednoznačně nerez a nemusí jít ani o drahé nádobí. V současnosti měním postupně klasický smalt za nerez, stejně tak zavádím skleněné pokličky s parním průduchem. A adoptoval jsem si parní pískátko na ten parní průduch, takže okamžitě vím, že se mi to už vaří. Nerez se snadno čistí, moc se na něj nic nechytá.
3Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, kodl67, aliendrone
před 2053 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle mne nerez, má delší životnost a je méně náchylný na poškození
2Kdo udělil odpovědi palec? kodl67, aliendrone
před 2053 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nooo, oboje má svoje. Smalt oprýská (obvykle nárazem), pak hrnec rezne a je hnus se na něj dívat, na druhou stranu do smalťáku klidně naleješ louh a jsi vysmátý. :)
Fakt je, že ne každý je aliendrone, aby v případě potřeby silný louh nalil do kastrolu, takže nerez jasně vyhrává. (KAŽDÉMU totiž někdy něco kastróloidního upadne.) ;) Nerez můžeš doblba odrbávat drátěnou/šmirglem, takže vítěz je jasný.
0 Nominace Nahlásit |
Rozhodně nedám dopustit na smalt. Mám hrnce, pánve a pekáče po babičce, zato nerez pánve už jsem vyhodila dvě.
0 Nominace Nahlásit |
Udělej si zkoušku:
Obě zkoušky smrdí železem, které ničí vitamíny v připravovaném
pokrmu. Navíc nerez obsahuje jedovatý a alergický nikl.
Závěr: Přijatelný povrch keramika nebo smalt.
0 Nominace Nahlásit |
Za mně nerez. Jednoznačně. Ale ne ty levné, tenké, co se při vyšší
teplotě pokroutí.
Ty kvalitní vydrží generace.
My v nich vaříme při nízké teplotě,což by mělo být zdravější.
poklice dokonale těsní, takže maso nebo třeba brambory nejsou vymáchané ve
vodě a mají i svou chuť.
Je to i levnější, protože brambory nemusí být ponořené ve vodě celé a
uvaří se v troše vody, když se neodpařuje.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |