Každý asi ví co je hermelín, ale už málokdo ví, že tento název se
může používat jen pro sýry vyrobené v závodě v sedlčanech nebo
v závodu Pribina. Všechny ostatní sýry mají mít jiný název, například
sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, atd…
Takže má otázka zní, když restaurace koupí nějaký noname levný sýr
s bílou plísní na povrchu, může jej pak v jídelním lístku nazývat
hermelínem? Jaký postih mu eventuálně hrozí?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2389 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Restaurace by neměla klamat, když nabízí hermelín, tak servírovat hermelín.
Podle průzkumu jen jedna třetina spotřebitelů rozliší pravý
hermelín.
Poklud by konzumenti poznali, že v restauraci nejde o hermelín, tak 92 % by
si ho nedalo.
Ale nejdříve bych se obrátila na vedoucího provozovny.
Pokud byste neuspěl a tsrváte na svém, můžete se obrátit na Státní
potravinářskou a zemědělskou inspekci, nebo Českou obchodní inspekci.
0 Nominace Nahlásit |
… ne není to klamání, jak je uvedeno v předchozích odpovědích a i v tvém dotazu " … ale už málokdo ví, že tento název se může používat jen pro sýry vyrobené v závodě v sedlčanech nebo v závodu Pribina." je totiž toto špatná a zavádějící informace …
… jen pro doplnění, ochranná známka pro „Hermelín“ vypršela
v roce 1993 https://oz.kurzy.cz/povltavske-mlekarny-as/hermelin-pz68330u.htm
… ale pro „Sedlčanský Hermelín“ platí stále: https://oz.kurzy.cz/povltavske-mlekarny-as/sedlcansky-hermelin-p68331z175334u.htm
Upravil/a: Mc Merkurion
0
před 2387 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tfuj… to bych fakt nedal… brát někomu něco z úst… 😁
Já to myslel věcně, bez emocí a invektiv… Třeba to fakt někdo pozná…