Grilované jídlo je rozhodně zdravější než smažené jídlo.
Trávení času na čerstvém vzduchu je zdraví prospěšné. Griluje se obvykle s rodinou nebo s kamarády, tak se tím otužují společenské vztahy.
0
před 858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chybí základní údaje!
Grilování na čem? Na ohni, uhlíky, na ohni z plynu, na desce, na kameniv
troubách, , na elektrice, kontaktní gril…..?
„Léto bez pořádné grilovačky by snad nebylo ani to pravé léto.
Grilování ale nepatří mezi způsob přípravy, který bychom NEMĚLI
zařazovat ČASTO. Ztrácí se během něho až 40% vitamínu B a důsledkem
odkapávání tuku do OHNĚ, vznikají polycyklické aromatické uhlovodíky,
které jsou pro naše tělo karcinogenní.“
https://www.svetfitness.cz/clanek/ziviny-tepelna-uprava/
Některé prameny tvrdí, že grilované může být zdravější než pečené
(nad 200;C). Ovšem dnes se peče dlouho a při nižších teplotách, tedy
relativně zdravě.
Nejzdravější způsob tepelné úpravy potravin je dušení a vaření.
0
před 858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |