Doporučuje se Ssát se veganem či vegetarianem, nebo jíst jen tehdy, když mám hlad .Přidávám Nezapomínat na barevnost jídla. Ta se dá dodržovat doplněním zeleninou – viděla jsem to v učebnici u školáků v rámci kapitola Rodina . ale bez ohledu na to, jsetm to převzala od matky, tosnažím se vždy doplnit polévku i další pokrm především zelenou barvou – posypat naťovou petrželí, koprem, pažitkou. k pokrmu zeleninový salát, barevá je paprika, rajče, mrkev, někdy i kousek citronu. Kasždému vyhovuje něšco jiného.
Obrázek https://pixabay.com/cs/photos/ch%c5%99est-steak-telec%c3%ad-steak-2169305/
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? vagra, Drap, dust8, aliendrone před 1100 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Každý člověk by měl vždycky mít svobodnou volbu, a nebýt k ničemu donucen (ekonomicky, hrubým nátlakem, podprahovým „výchovným“ marketingem, znevýhodněním, restrikcemi, ideologií). V tomto ohledu jde vývoj úplně špatným směrem.
Upravil/a: Ametyst
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, aliendrone
před 1100 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nepovažuji to za posun k lepšímu. Stát se veganem nebo vegetariánem je proti přírodě a proti zdravému rozumu. Jinak b člověk nebyl stvořen jako všežravec. Pět barev lze zachovat poměrně snadno. Jedna barva, talíř, druhá vidlička, pokud zvolíme barevné příbory. Pokud koupíme další sadu příborů tak třetí barva je nůž a dvě barvy v pokrmu neni až zas takový problém.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, aliendrone
před 1100 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Člověk je VŠEŽRAVEC a od toho by se měl odvíjet i jídelníček. Dnes už ale nejde ani tak o tu skladbu, jako spíš o suroviny. Dnes je sice již běžný trend „bio“, ale mně nepřipadají prodávané „biopotraviny“ kvalitativně lepší. Bio z nákupáku je spíš o tom, že „je to nedomrlé a dražší“. Nad vlastní (domácí) produkci prostě NENÍ. :)
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě, že nejde o dobrý vývoj, a současný životní styl není
udržitelný.
Změna jídelníčku ale neřeší přelidněnost planety, která představuje
primární problém. Nejde jen o problematiku masa, ale přelidněnost
způsobuje problémy i v jiných oblastech (odpadové hospodářství –
plasty, nedostatečné kapacity ČOV, dále nadužívání spalovacích motorů,
bytová krize apod.).
Osobně jím poměrně dost masa, a nehodlám se jej vzdát, neboť současné
problémy světa se musí řešit jinak, než změnou jídelníčku.
0 Nominace Nahlásit |
Barevnost na talíři je daná především přidáním zeleniny, která má různé barvy. Tedy pestrost. To se dá dodržet, ale veganství a vegettrianství s mně nelíbí. Učí se to děti ve škole v rámci kapitoly Rodina – stolování a domácí práce. Ale zálelží na to , zda má člověšk zdravotní problémy, zda drží dietu atd. Jde o dobrovolné rozhodnutí.
Ono veganství není nic hrozného, jsou národy (zejm. horské národy v Asii), které klasické maso ani ryby nejí, a také žijí.
JežíšKristus>>> Ty se nechceš vzdát masa ve prospěch zelené budoucnosti? Víš KOLIK vyprodukuje metanu JEDINÁ KRÁVA? ;) :D :D
Asi tolik kolik stejná kráva před sto lety. Problémem není kráva, ale velkochovy, přebytek všeho.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |