Avatar uživatele
pusinka50

Jakým způsobem rozmrazujete maso z mrazáku? Dejme tomu cca 1 kg masa?

Rozlište, prosím, situace, kdy potřebujete rozmrazit maso rychle, nebo když maso potřebujete až na druhý den. Zajímá mě, jak to děláte vy, ne rady, které jsou na internetu.:-)

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap, briketka10, gagaga, marci1, gecco, Kepler před 2801 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nerozmrazuji nikdy na rychlo. Vyndám den předem, nechám dole v lednici, ráno vytáhnu a nechám dojít při pokojové teplotě

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Když potřebuji rychle, tak pod studenou vodou (ne teplou). Když potřebuji na druhý den, tak večer přemístím maso z mrazáku do ledničky a pár hodin před přípravou nechám v pokojové teplotě. Dělám to málo kdy, většinou preferuji maso čerstvé. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dr.luha

Maso se musí rozmrazit co nejrychleji, aby ledové jehlice, které vznikají při teplotě při – 12°C až k nule, nepropíchaly buňky masa. Tato destrukce pak způsobuje vytečení šťávy při dalším tepelném zpracování. Proto je nejvhodnější použití mikrovlnky nastavené na minimální výkon (16 až 20%) a každých deset minut se doporučuje maso v mikrovlnce otočit (spodek nahoru). Přednastavený rozmrazovací program nepoužívat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tw!st

Když až na druhý den tak nechám rozmrazit přes noc, když rychle tak buď ve vodní lázni (v teplé vodě) nebo v mikrovlnce na režim defrost

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Když vím, že ptáka chci mít zítra k obědu, tak ho jenom na noc vyndám z mrazničky. Když to má být narychlo, tak to kuře rozmrazuju v MW troubě, ale to mi nepřipadá moc vhodné. Nejlíp je hodit ho do dřezu i s tím nepropustným obalem (aby se maso nerozmáčelo) a rozmrazovat ve vlažné vodě – občas přileju horkou vodu z rychlovarné konvice. Tak to dělám já, možná je i lepší způsob.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pokud narychlo, „vrazím“ do mikrovlnky rozmrazit „na váhu“ a 1 kg cca za 30–45 minut hotovo.
Když je zmrazené v plátcích (předem naporcováno) tak ho, když ho třeba vařím, nebo dusím, dám přímo do automatického tlakového hrnce a spustím rovnou na dušení, na cca 20–30 minut, podle druhu masa a ono se to samo rozmrazí a pak i těch 20–30 minut rovnou i uvaří, nebo podusí a je hotovo.
Pokud pomalu (tak to dělá manželka), pak večer pod hrnec do dřezu na talíř (máme doma kočky, tak aby to nesežraly- potvory) a do rána je rozmrzlé.
Nezjistil jsem zatím žádné chuťové rozdíly při různých způsobech rozmrazování.
A špekulování o nějaké závadnosti při způsobu rozmrazování (vlny a pod.) jsou podle mne blbost. Hlavně to nesmí dát moc práce a musí to chutnat!:-)))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
buf

Rozmrazuji pouze do druhého dne. Vyndám z mrazáku a vložím na hlubokém talíři do ledničky, aby krev a voda netekla po ledničce. Teprve potom postupuji s finální úpravou masa, případně celých jídel do mikrovlnky. Zdraví BUF

před 2786 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

dr.luha. skoro správně. Až na to, že se to týká zamrazení. Při rozmrazení to už je jedno.

před 2801 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pusinka50

dr. luha: zajímá mě spíš zdravý způsob. četla jsem párkrát informace, že maso se má vyndat den předem z mrazáku do chladničky a když se spěchá, rozmrazovat jej ve studené vodě. Takže jsem si to chtěla potvrdit tady na odpovědích.

před 2801 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek