Rozlište, prosím, situace, kdy potřebujete rozmrazit maso rychle, nebo když maso potřebujete až na druhý den. Zajímá mě, jak to děláte vy, ne rady, které jsou na internetu.:-)
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap, briketka10, gagaga, marci1, gecco, Kepler před 2818 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nerozmrazuji nikdy na rychlo. Vyndám den předem, nechám dole v lednici, ráno vytáhnu a nechám dojít při pokojové teplotě
0 Nominace Nahlásit |
Když potřebuji rychle, tak pod studenou vodou (ne teplou). Když potřebuji na druhý den, tak večer přemístím maso z mrazáku do ledničky a pár hodin před přípravou nechám v pokojové teplotě. Dělám to málo kdy, většinou preferuji maso čerstvé. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Maso se musí rozmrazit co nejrychleji, aby ledové jehlice, které vznikají při teplotě při – 12°C až k nule, nepropíchaly buňky masa. Tato destrukce pak způsobuje vytečení šťávy při dalším tepelném zpracování. Proto je nejvhodnější použití mikrovlnky nastavené na minimální výkon (16 až 20%) a každých deset minut se doporučuje maso v mikrovlnce otočit (spodek nahoru). Přednastavený rozmrazovací program nepoužívat.
0 Nominace Nahlásit |
Když až na druhý den tak nechám rozmrazit přes noc, když rychle tak buď ve vodní lázni (v teplé vodě) nebo v mikrovlnce na režim defrost
0 Nominace Nahlásit |
Když vím, že ptáka chci mít zítra k obědu, tak ho jenom na noc vyndám z mrazničky. Když to má být narychlo, tak to kuře rozmrazuju v MW troubě, ale to mi nepřipadá moc vhodné. Nejlíp je hodit ho do dřezu i s tím nepropustným obalem (aby se maso nerozmáčelo) a rozmrazovat ve vlažné vodě – občas přileju horkou vodu z rychlovarné konvice. Tak to dělám já, možná je i lepší způsob.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud narychlo, „vrazím“ do mikrovlnky rozmrazit „na váhu“ a 1 kg
cca za 30–45 minut hotovo.
Když je zmrazené v plátcích (předem naporcováno) tak ho, když ho třeba
vařím, nebo dusím, dám přímo do automatického tlakového hrnce a spustím
rovnou na dušení, na cca 20–30 minut, podle druhu masa a ono se to samo
rozmrazí a pak i těch 20–30 minut rovnou i uvaří, nebo podusí a je
hotovo.
Pokud pomalu (tak to dělá manželka), pak večer pod hrnec do dřezu na
talíř (máme doma kočky, tak aby to nesežraly- potvory) a do rána je
rozmrzlé.
Nezjistil jsem zatím žádné chuťové rozdíly při různých způsobech
rozmrazování.
A špekulování o nějaké závadnosti při způsobu rozmrazování (vlny a
pod.) jsou podle mne blbost. Hlavně to nesmí dát moc práce a musí to
chutnat!:-)))
0 Nominace Nahlásit |
Rozmrazuji pouze do druhého dne. Vyndám z mrazáku a vložím na hlubokém talíři do ledničky, aby krev a voda netekla po ledničce. Teprve potom postupuji s finální úpravou masa, případně celých jídel do mikrovlnky. Zdraví BUF
dr. luha: zajímá mě spíš zdravý způsob. četla jsem párkrát informace, že maso se má vyndat den předem z mrazáku do chladničky a když se spěchá, rozmrazovat jej ve studené vodě. Takže jsem si to chtěla potvrdit tady na odpovědích.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |