Kazdy ma svuj zpusob pripravy ryze. Ja mam vychytavku od sve babicky. Varim
(nebo vlastne pecu) ji ve sklenenem pekacku v troube. Pridavam trochu oleje, na
1,5cm nad ryzi vody (horke) a cibuli prospikovanou hrebickem. Osolim bud
himalajskou soli nebo zeleninovym vyvarem.
Necham pect asi 15 minut a pak troubu vypnu. Ryze krasne dojde.
Vyzkousela jsem vic receptu, ale tenhle se mi osvedcil nejvic. A pokazde si
vzpomenu na svoji babicku:)
Upravil/a: cappuccino
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Viktorie II., Wallace před 804 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
U nás se vaří rýže vesměs v tlakáči.
Recept: do hrnce dám lžíci sádla, zesklovatím nadrobno nakrájenou malou
cibuli, 250 g rýže trochu opražím, posolím, popepřím a zaliju 400 ml
vřelou vodou. Zamíchám, uzavřu tlakáč a až začne vycházet pára,
snížím plamen a vařím 4 minuty. Stáhnu z plotýnky a
nechám dojít.
2Kdo udělil odpovědi palec? marci1, aliendrone
před 804 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tvůj recept může být fajn, ale znám LEPŠÍ!
Stačí k tomu jen ženská, kterou patřičně zaúkoluješ. Ať již pomocí
korupce, nezřízeným fňukáním/prosbami, výhružkou fyzickým násilím či
jakkýmkoliv jiným vhodným způsobem. Pravda, sehnat takovou, která to
zvládne je rok od roku těžší, ale v nejhorším případě „Vitana
vaří za vás!“, popřípadě restaurace. ;) :D :D
0
před 804 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Blbost. Vietové, Siamci, Korejci, prašť jako uhoď, vaří rýži, jako nudle, tzn. ve velkém množství vody, akorát se, tedy, ta voda tolik nesolí. To je celý příběh: jakmile začne voda vařit, vrazíš do toho rýži, občas zamícháš, ochutnáváš. Jakmile je uvařená, přecedíš.
Tím, že je té vody relativně hodně, no tak ta rýže pustí šlem (i vypraná), takže je potom chutnější.
Ale baby vaří „jinak“, mají obecně potřebu věci komplikovat: tlakáče, roboty atp.
0
před 804 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mamka vařila v remosce, s cibulí a hřebíčkem, kamarádka dělá
v troubě, já mám rýžovar.
Ale každopádně si myslím, že není rýže jako rýže a pro každý typ je
vhodná jiná příprava.
0
před 803 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Filip84, ten tvůj recept je vhodný pro asijská jídla. Podat ti takto uvařenou rýži s roštěnkou nebo se španělským ptáčkem nevím, jak bys ses tvářil. Asiaté, pokud nevíš, jedí pokrmy hůlkami a taková rýže, dle tvého receptu, jim nepadá z hůlek.
Viktorie, vidim, ze jsi „rychla“ kucharka:)
Priznam se, ze v tlakaci jsem ryzi nikdy nezkousela. A ani uz nebudu, protoze
jsem tlakovy hrnec darovala kamaradce. Ja ho skoro nepouzivala.
Jeste neco pro gurmany: pridavam do ryze kari a kurkumu. Mam pak chutnou zlutou ryzi a navstevy jsou z ni nadseni!!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |