Avatar uživatele
Tw!st

Jaký jíte nejčastěji druh rýže?

Není rýže jako rýže. Ať už z hlediska chuti, zdraví, nebo nutričních hodnot. Za mě je absolutní vítěz po všech stránkách rýže Basmati. Je po uvaření krásně sypká a nadýchaná, chuťově je výborná a glykemický index je na neuvěřitelně nízké hodnotě 50 (například pro porovnání, předvařená rýže má glykemický index 90). Potraviny s nižším glykemickým indexem jsou velmi vhodné do redukční diety, nebo pro diabetiky.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, jirka F, Kepler před 1793 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jiná

Nemůžu si pomoct, ale žádná dlouhozrnná rýže mi nechutná, index, neindex. Nemám rád sypkou rýži, ale kulatozrnnou, tak jak se připravovala původně a po asijském způsobu.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Jiná

Kulatozrnnou. Manželka ji nejraději připravuje v remosce.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

Jiná

Jím všechny druhy – nejdřív ji předsmažím na másle a potom zaliju vodou.
Taková mi chutná nejvíce 😁
Předvařenou (není-li čas).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Jiná

Rýže v papírovém 1-kg balení, výrobce BASK Roudnice.

Upravil/a: Ametyst

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Jiná

Zkouším různé druhy, ale jen za předpokladu, že je celozrnná, bílé rýži se vyhýbám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Jiná

Nepotřebuji sypkou rýži (zvyk hlavně v ČR). Hůlkami by se jíst nedala :)

Na rizoto i jiné úpravy používám nejčastěji kulatozrnnou rýži.
Doma je stále i Basmati, někdy červená rýže a natur.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Jiná

Tu, kterou zrovna máme ve špajzu.

Upravil/a: Arne1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Jasmínová

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bobek 2

Jiná

Nejčastěji rýži obyčejnou normální, tvar ani velikost zrnek nepřeměřuju.

Upravil/a: Bobek 2

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirka F

Dlouhozrnná

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hufnágl

Jiná

Nejvíce mi chutná rýže, která se prodává pod značkou „Penny“. Je sypká a chuťově dobrá.

Upravil/a: Hufnágl

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Basmati

Má jemnou oříškovou chuť. 🙂

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Jiná

Parboleid.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Dlouhozrnná

Klasická dlouhozrnná, u nás se vaří ve vodě s cibulkou (stačí „zadeček“ co zbude po nakrájení do jídla) hřebíčkem, solí. Netrvám na tom aby to byla BASK 😉, LAGRIS ji měl přinejmenším nějaký čas čistší (pak se myslím BASK zlepšil)
Předvařená/sáč­kovaná – nic moc.. Většinou mi pak dají na talíř nějakou lepkavou kaši…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Ametyst: To je dlouhozrná (už desítky let 😉
https://ryze.he­ureka.cz/bask-dlouhozrnna-loupana-ryze-1kg/

před 1792 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Alesh: a jak chutná taková rýže s plevami? Jistě, zdravé to asi bude.

před 1793 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Odpovím já, ač netázán 🙂 Chutná jinak a rozhodně nelze (korektně: já nemohu) říct, že hůře. Musíš se odprostit od toho, že plevy jsou fujtajxl, protože chuť rýže mění, ale nikoli znehodnocují. Však vyzkoušej – nebude-li chutná, nazmar nepřijde – zbytek dostanou ftáci do krmítka 😉

před 1792 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek