Není rýže jako rýže. Ať už z hlediska chuti, zdraví, nebo nutričních hodnot. Za mě je absolutní vítěz po všech stránkách rýže Basmati. Je po uvaření krásně sypká a nadýchaná, chuťově je výborná a glykemický index je na neuvěřitelně nízké hodnotě 50 (například pro porovnání, předvařená rýže má glykemický index 90). Potraviny s nižším glykemickým indexem jsou velmi vhodné do redukční diety, nebo pro diabetiky.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, jirka F, Kepler před 1743 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jiná
Nemůžu si pomoct, ale žádná dlouhozrnná rýže mi nechutná, index, neindex. Nemám rád sypkou rýži, ale kulatozrnnou, tak jak se připravovala původně a po asijském způsobu.
Upravil/a: Kepler
4Kdo udělil odpovědi palec? Arne1, briketka10, Tw!st, da ny
před 1743 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiná
Kulatozrnnou. Manželka ji nejraději připravuje v remosce.
Upravil/a: dudu
4Kdo udělil odpovědi palec? Arne1, briketka10, Tw!st, da ny
před 1743 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiná
Jím všechny druhy – nejdřív ji předsmažím na másle a potom zaliju
vodou.
Taková mi chutná nejvíce 😁
Předvařenou (není-li čas).
3Kdo udělil odpovědi palec? Alesh, Tw!st, independent
před 1743 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiná
Rýže v papírovém 1-kg balení, výrobce BASK Roudnice.
Upravil/a: Ametyst
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Tw!st
před 1743 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiná
Zkouším různé druhy, ale jen za předpokladu, že je celozrnná, bílé rýži se vyhýbám.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Tw!st
před 1743 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiná
Nepotřebuji sypkou rýži (zvyk hlavně v ČR). Hůlkami by se jíst nedala :)
Na rizoto i jiné úpravy používám nejčastěji kulatozrnnou rýži.
Doma je stále i Basmati, někdy červená rýže a natur.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Jiná
Nejčastěji rýži obyčejnou normální, tvar ani velikost zrnek nepřeměřuju.
Upravil/a: Bobek 2
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 1743 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiná
Nejvíce mi chutná rýže, která se prodává pod značkou „Penny“. Je sypká a chuťově dobrá.
Upravil/a: Hufnágl
0 Nominace Nahlásit |
Dlouhozrnná
Klasická dlouhozrnná, u nás se vaří ve vodě s cibulkou (stačí
„zadeček“ co zbude po nakrájení do jídla) hřebíčkem, solí. Netrvám
na tom aby to byla BASK 😉, LAGRIS ji měl přinejmenším nějaký čas
čistší (pak se myslím BASK zlepšil)
Předvařená/sáčkovaná – nic moc.. Většinou mi pak dají na talíř
nějakou lepkavou kaši…
0 Nominace Nahlásit |
Ametyst: To je dlouhozrná (už desítky let 😉
https://ryze.heureka.cz/bask-dlouhozrnna-loupana-ryze-1kg/
Odpovím já, ač netázán 🙂 Chutná jinak a rozhodně nelze (korektně: já nemohu) říct, že hůře. Musíš se odprostit od toho, že plevy jsou fujtajxl, protože chuť rýže mění, ale nikoli znehodnocují. Však vyzkoušej – nebude-li chutná, nazmar nepřijde – zbytek dostanou ftáci do krmítka 😉
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |