Ale který? Co máš rád?
Tak nikdy neurazíš krouhaným zelím, když do něj přikrájíš
přiměřeně cibule, různě berevný papriky a nastrouháš tam něco
mrkve.
Mělo by se to také přiměřeně zakapat olejem a eventuálně přidat
hořčičný semeno (možno drtit v hmoždíři) a je jedno, jaký barvy.
Kupř. z červené hořčice ale v závěru vyjde úplně jiná čelamáda,
než z hořčice bílé.
Tuto směs nech uležet v míse, nejlépe 24hod.
Nakonec, před plněním do sklenic, si to dle chuti dochutíš. K tomu ti
dopomáhej ocet (na trhu je pestrá paleta), cukr (stévie, med, javorsirup…)
a dle chuti sůl a nebo vůbec ne.
Půl litru octa taky nahradíš deseti většími citrony.
Steriluj 25min při 85°C.
Kombinuj a z výše popsanýho vytvoříš min. 10 variací výtečných
čulamád.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2915 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |