Dobrý den všem, prosím o odpověd na předloženou otázku. Proč s tím
máme problém? Někdy se stane, že při přidání mléka
na začátku škvaření se škvarky potom velmi připalují o dno a když
dáme mléko (tedy jen pár lžic, podle množství syrového sádla) ke konci
škvaření, sádlo potom zrůžovatí. Ďěkuji předem, P.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3031 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
I při přidání mléka ke konci nemusí zrůžovět. Každé sádlo je trošku jiné, ovlivněno druhem a krmením. Já osobně přidávám trochu vody.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?paul1 Nahlásit |
Nebudu ti vymlouvat mléko při škvaření sádla. Nikdy ho nedávám, ale pravda je, že když škvařím sádlo, tak v průměru 25 litrů. Ten, kdo si chce vyškvařit menší množství, mléko přidává až na konec škvaření.
0 Nominace Nahlásit |
My škvaříme 2kg sádla, na začátku přidáme 2dcl vody, ve které jsme rozmíchali 2rovné kávové lžičky soli. Sádlo stále mícháme, když mají škvarky zlatou barvu, hned je vytáhneme. A sádlo je výborné, běloučké.
0 Nominace Nahlásit |
reika, postup máte správný, ale pokud někdy potřebuješ sádlo, třeba na lepší zhojení jizev, sůl se nedává.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |