Rozmixováním se možná uvolní nějaké chuťové látky ze slupky. Nastrouhané jablko také chutná jinak, než když si ukousneš (třeba tam hraje roli oxidace, či jiný biochem. proces).
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Savier, quentos
před 366 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A jaxte na tom se ségrou se zuby? Vypadá to, že ty je máš zatím „celé“ zatímco ségra už trošinku „rozmixované“. 😛
Vidíš, a tohle je PŘESNĚ TEN DŮVOD PROČ se má polovina hrachu na
hrachovku rozmixovat a druhá polovina nechat celé kuličky, ba ještě lépe
půlkuličky! 😃
(Pokud jste dosud nezkoušeli, vyzkoušejte, litovat nebudete.)
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, da ny
před 365 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem si jist, jestli se změní chuť, ale určitě se změní konzistence a to je také podstatný vjem ovlivňující dojem z jídla.
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, cappuccino
před 364 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslim, ze je to podobne jako s bramborami a bramborovou kasi. Kazdemu chutna neco jineho.
1Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz
před 365 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chuť hrachu jako takového by měla zůstat relativně stejná, ať už je celý nebo rozmixovaný. Rozdíl však může spočívat v textuře. Když je hrách rozmixovaný, polévka je jemnější, hladší, směs je více kompaktní a chuť je rovnoměrně rozložená. Naproti tomu celý hrách v polévce poskytuje více „naštěstí“ – je tu něco, do čeho můžete skutečně zakousnout, a také může poskytnout různorodost chutí, protože některé hrachy můžou být plnější chuti než jiné.
Jedná se tedy spíše o preference jednotlivců v oblasti textury a rovnoměrnosti chuti. Někteří lidé mají raději hladké a jemné polévky, zatímco jiní upřednostňují polévky s kousky.
Dalším rozdílem může být v psychologii chuti – mozku může chutnat něco jiného, když ví, že jíte celé kusy hrachu, oproti tomu, když jíte rozmixovanou hmotu. Může to být podobné jako rozdíl mezi jídlem s vidličkou oproti jídlu lžící, kde chuť jídla se nemění, ale zážitek z jídla může být odlišný.
0
před 366 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Občas děláme z neloupaného hrachu „pučálku“. Hrách necháme naklíčit a potom na sádle opražíme. Chutná to celkem dobře.
0
před 365 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší je kombinace rozmixovaného hrachu a bramborové kaše, takže taková bramborová hrachová kaše. Doporučuji to zkusit, je to super výživné i chutné. Zajímavý recept je zde: https://www.apetitonline.cz/recept/hrachovo-bramborova-kase-podle-vilema-vrabce
0
před 345 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |