Jedu cca na dva týdny do hor (hřebenové tůry, lezení atd.) a moc obchodů s pečivem tam asi nepotkám, tak bych chtěl už i třeba tady koupit něco co by mi dlouho vydželo a mohl to přikusovat třeba se sýrem/salámem, nebo k těm instantním jídlům a nevylámal si na tom po třech dnech zuby a taky včem by jste ho doporučili uchovávat, aby nesplesnivěl, nebo zas příliš rychle neoschl/nestvrdl.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, suaeda, bolak před 4117 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejvíce mi vyhovuje ten co si upeču sám a zabalený v plátěné útěrce. Jinak hrozí plesnivění.
6Kdo udělil odpovědi palec? annas, salsa verde, johana 56, suaeda, briketka10, gagaga
před 4117 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vykašli se na chleba, vezmi suchary a jim podobné potraviny. Těch 14 dnů to vydržíš.
0 Nominace Nahlásit |
Obecně chleba vydrží déle ten co je více vypečený. Samozřejmě ten co se upeče klasicky doma s delší dobou pečení a nechá se odpočinout tak jak píše „Drap“ tak ten vydrží déle. Jinak si pamatuji, když jsem chodil do pekáren na brigádu tak skupina jachtařů na to měla specialní postup. Ještě horký chleba z pece potírali jakous zubařskou desinfekcí a pak jej zabalili do protiplísňového papíru a zatavili do folie. Udajně jim takto chleba držel až měsíc. Nevím nezkoušel jsem, ale je pravda, že takto balili chleba v pekárně každý rok.
0 Nominace Nahlásit |
Už jsem potkal chleby, které tvrdnou pomaleji než jiné (v Praze to byl Hostivařský kulatý bochník), ale důležitější než sehnat ten s delší výdrží je správné uchovávání. Nejlépe se mi osvědčilo dát chleba do utěrky a pak do igelitky.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |