Kamennou sůl
Ono nejde ani tak o obchodní název (deklarovaný původ), jako spíš o velikost krystalů. Taková ta hodně jemná a laciná v platovém balení mi přijde „pálivá“. Nemyslím tím ve smyslu „ostrá“, ale má doslova HNUSNÝ chuťový „ocas“. O tom, když čuchneš k právě otevřenému pytlíku nemluvě – z toho chemie doslová ČPÍ. (asi jde o ten přídavek jódu a fluoru, MOŽNÁ v tom hraje roli i kvalit obalu). A i slanost takové soli se mi pocitově zdá MENŠÍ, než u solí s vetšími krystaly. Nejvíce mi chutnají VELKÉ krystaly na pečivu. :)
Každopádně je třeba (pokud HODNĚ solíš) dávat pozor na přirozenou rovnováhu kationtů Na+ a K+ v krvi. Sodík rád vytlačuje draslík a to může vést k různým onemocněním. Na druhou stranu přemíra draslíku je také nanic a úpo nejhorší je NEDOSTATEK solí obecně (a kationtů Ca+ především)! Dobrá zpráva je, že díky průmyslovým potravinám se k tobě dostane TOLIK různých solí, že je to až o zdraví.
0 Nominace Nahlásit |
Kamennou sůl
Kemennou, ale je nějaká jiná, než bývala. Má hrubší strukturu a je méně slaná.
Upravil/a: paul1
0 Nominace Nahlásit |
Bavím se nad tím, jak různí experti doporučují používat mořskou sůl jako nejzdravější. Podle mne do moří teče odpad z celého světa, zejména v méně rozvinutých zemích, kde převážně se mořská sůl těží.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |