Avatar uživatele
EliškaG

jakou nádobu na fondue

Chci koupit sadu na přípravu fodnue. Poraďte mi prosím jakou. Na trhu je jich spusty porcelánové, nerezové, litinové atd.. chci tam připravovat jen maso a nebo na sýrové fondue. Díky za informace, Jde o to aby se tam třeba ten sýš nepřipaloval takže nevím jestli nerez nebo tu litinu nebo jaký. Budu ráda i za odkazy děkuji

Zajímavá 0 před 4009 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Na olej je nejlepší litina, obecně pak (tedy i na sýr a čokoládu) je nejlepší nerez a glazovaná keramika či smaltovaný ocelový (pancéřový) plech – ale pozor, nádobu nesmíš mýt abrazivními prostředky, jakmile hladký povrch poškrábeš, bude se hmota ve škrábancích připalovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

my jeden hrnec na to máme, má takový vlnitý okraj. ale použili jsme to jen párkrát. Podle mě by stačil téměř jakýkoliv hrnec, ve kterém se jídlo příliš nepřipaluje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

protože jsme ten „zázrak“ zavaný fondue chtěli vyzkoušet a přece kvůli tomu nebudu investovat do hrnce, který pak bude doma jen zabírat místo, použila jsem na to úplně normální nerezový hrnec ve kterém vařím a postavila ho na malý campingový vařič (výška cca 20cm), takže na stole jsme si v pohodě namáčeli a dělala v tom sýr…a vůbec nic se nepřipálilo…ale to hlavně proto, že se v tom neroztápí jen samotný sýr, ale je potřeba vyrobit sýrovou hmotu, která se skládá z několika ingrediencí…samotný sýr by se přichytil na jakémkoliv povrchu na 100%…
http://www.fon­due.cz/recepty­.php

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek