Avatar uživatele
verka

Jakou českou specialitku máte rádi?

Když jste v některém koutě naší republiky, nezapomenete si tam koupit něco dobrého, co je pro ten kraj typické?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? lorja, anonym před 5212 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

kdykoli zavítám na Moravu, nechám aspon stovku v pekárně za valašské frgály – učiněná mana. Jinak z českých specialit nejraději topinky – ve světě znají akorát toasty a ty mi přiadají značně ochuzené. Není nad to si na opečený chleba vymačkat pořádnou vrstvu česneku, ačkoli potom při jídle málem slzíte i ušima ;{)))>
Doplňuji:
led: s chlupatými knedlíky taky naprostý souhlas a na oplátku musím dodat, že ze slovenských specialit se s maminkou můžem utlouct po haluškách s brynzou ;{)>

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

klasika vepřo-knedlo-zelo
chlupaté knedlíky Jihlava

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Já jsem zatíženej na Karlovarské oplatky. V 60 letech jsem tam bydlel a kousek od nás je vyráběli vonělo to po celé ulici. Když si je koupím vracím se do mádí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
SinceX

Kdykoliv zavítám do Karlových Varů koupím oplatky. Když je pouť tak Trdelník – těsto opekáné na ohni posypané skořicí a cukrem -
A když jsem v hospůdce tak svíčková na smetaně s brusinkami a šlehačkou..:)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zdeny

Pro mě je top v jídelníčku krásně do červena a do křupava upečená kachýnka s kysaným zelím a bramborovým knedlíčkem

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Kachna s chlupatým knedlíkem a kysaným zelím a Svíčková na smetaně u mého stolu vedou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bumbes

Jako rodák z Plzně mám oblíbený „plzeňský vepřový řízek“. Je rozklepaný do průhledna, 2× obalený, poctivě osmažený do křupava s bramborovým salátem a plátkem citronu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mirka151

máme rády dobrý gulášek s bramboráčky ted ho vařím ,,,,,a nejepší je druhý den!!!!!!! At si EU trhne nohou!!!!!!!!!a síčková ,také pěkně uleželá!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
PostApMan

Naposled na Moravě pálenku…
Ale když jsem byl malý, tak jsem si z výletu vždycky něco přivezl(model Karlštejna a další suvenýry)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
blesk26

Co se specialitky týče, tak myslím, že to je jednoznačně tataráček, ale jinak po krajích se vždy něco místního najde :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lorja

Pokud se stavíme na oběd,tak se snažíme ochutnat něco místního.Já osobně si ale nejvíce pochutnám na křupavé bramborové placce.Také si kupujeme turistické známky,které si syn připichuje na mapu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
macek

Já miluju svíčkovou s knedlíkem a brusinkami.A ří­zeček s bramborovým salátem

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rybíz

Moje máma dělá vynikající velké kulaté koláče s uvařenými sušenými hruškami a sypátkem, také mám velmi rád domácí chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem, bílou polévku – kyselačku, koláč z cukety a hlavně kapra na česneku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
quentos

SinceX: trdelníky jsou taky dobrota, ale na to, jak je toho málo (uprostřed díra jako kráva), tak bývají pěkně drahý…

před 5211 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
lorja

quentosi,dnes si bohužel,za tu stovku od nás těch frgálů moc neodvezete.V prů­měru stojí jeden 80Kč.

před 5209 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
verka

Topinky miluji a přesto mě nenapadlo, že je to specialita. Díky.

před 5212 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek