Dominantní je voda. Je tak zdraví prospěšná, že se jí mléko ještě obohacuje. Pak tam je ještě mléčný cukr, aby z toho šlo udělat kumys. Mám silné podezření, že čerstvé neupravené mléko od kravičky obsahuje ještě ricinový olej nebo jiné projímadlo.
0 Nominace Nahlásit |
To vůbec nevadí, tohle vědět nemusíte…. V obchodech koupené mléko mnohdy není mlékem.
Složení: 100% Polotučné pasterované mléko:
Nic prospěšného v něm už dávno není:
http://docplayer.cz/15832716-Slozeni-100-polotucne-pasterovane-mleko.html
Zdroj někde „udávaného“ vápníku najdete mnohem spolehlivěji a zdravě,
z jiných potravinách 🙂
Jen 13% středoevropanů má ve střevech trávící enzymy mléčné bílkoviny a laktozy. Pro zbytek populace je to zbytečná, nežádoucí, někdy nebezpečná poživatina (tvrdí český lékař žijící v Itálii).
Pro zajímavost:
„Všimli jste si, že přestala reklama na jogurty? Víme proč..“
Zdroj: http://weeks.cz/vsimli-jste-si-ze-prestala-reklama-na-jogurty-vime-proc/
„DO MLÉČNÝCH VÝROBKŮ *ANONE SE TOTIŽ POUŽÍVÁ ZVÍŘECÍ STŘEVNÍ
MIKROFLORA!
Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 –
geneticky
modifikovaný kukuřičný škrob, což je zahušťovadlo, ničící
slinivku!
Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných
výrobcích,
ale také v kečupech a majonézách.
Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří
Nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, ve
které dokonce
ani mléko nemusí být. Když jsme dělali analýzu bifidobakterií, zjistili
jsme v
laboratorních testech, že bifida v dlouhotrvanlivých jogurtech jsou
zvířecího původu,
tedy bifidus esencis. Je to nejčastěji bifidus avicenc, a ten skutečně není
našemu tělu
vlastní – je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá.
Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury, a to proto,
že určitý počet
bakterií je schopen projít žaludkem a dojít až do střev a u imunitně
oslabených jedinců
byly pozorovány časté výskyty tumorů, např. je to ze studie z USA, kterou
jsem použila
ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto ne lidské
bakterie mohou
nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy.“
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Tentokrát to nenapíšu. Ale:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ml%C3%A9ko
Mléko v prámě podle druhu úprav.
Upravil/a: Edison
0
před 2386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podrobný přehled: https://www.kaloricketabulky.cz/mleko-polotucne-1-5-tuku
0
před 2386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |