Avatar uživatele
Lurius

Jaké červené víno se nejlépe hodí na omáčku z výpeku ze sekané (hovězí/vepřové)?

Tenhle týden jsem to měl poprvé v restauraci a chtěl bych si to doma taky zkusit, jaké víno používáte vy?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Filip84 před 643 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Filip84

K hovězímu suché, protože je sladké až dost, k vepřovému polosladké, nebo i sladké – musíš vyzkoušet. Pokud je ta sekačka ze směsi hovězího a vepřového cca 1:1, tak bych sladké nedával, klidně suché, jo, nic tím nepokazíš.

Potom ale záleží, co za ingredience, a hlavně koření, narveš do té sekačky, protože není sekačka jako sekačka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cappuccino

Profici pouzivaji kvalitni, vetsinou to, co piji.
Ja amater pouzivam stolni vino.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Sorryjako, ale tak daleko jsem se na své cestě kulinářským uměním NEDOSTAL. Vlastně stále ZÁPASÍM s problematikou, kterak z dnešních POTRAVIN UDĚLAT JÍDLO (poživatelné s přijatelnou chutí a pokud možno s minimem obsahu chemie). Jenže to je dnes doslova KOLOSÁLNÍ cíl, takže sry, ale neporadím. 😕

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lurius

Moc vám všem děkuju za tipy, konečně mám co zkoušet :)

Avatar uživatele
cappuccino

Ja bych sekanou dokonce podlila i cernym pivem!!
Treba gulas podlevam zasadne pivem (svetlym).

Avatar uživatele
neronet

Co se týká snoubení pokrmu s hovězího nebo vepřového masa tak určitě můžu doporučit červené víno s odrudy Frankovka nebo André. Víná mají vyšší obsah třísloviny tak se k těmto pokrmům skvěle hodí.

Nový příspěvek