Avatar uživatele
Ametyst

Jaká odrůda jablek je nejlepší na vaření a pečení?

Levné – drahé, kyselé – sladké, tvrdé – měkké.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Čecho_slovák před 1139 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Používají se všechny možné odrůdy. Nelze jednoznačně vybrat jen několik. Vařilo se hlavně z toho co rostlo na zahrádce. Na venkově se ostatně používá dodnes.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Najlepšie tvrdé, kyslé a zadarmo, prípadne za kačku. Pri spracovávaní si ich upravíte podľa svojej chuti.
Mäkké jablká môžte použiť na jablkový džem, alebo na víno pre nechcené návštevy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

Každému vyhovuje něco jiného. Někdo má rád sladké, jiný kyselé atd. Všeobecně se ale pro tento účel používají levnější odrůdy.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Čecho_slovák

Ta jablka, která najdeš spadlá pod stromy u silnic. Zpracováním docílíš, aby byla sladká a měkká a máš to zadarmo!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Přemysl

Tvrdé a kyselé.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1114 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek