Na Slovácku najdeme v receptáři našich babiček:na sádle se škvarky orestovaná cibule.Vše smíchané s uvařenými fazolemi a kroupami.
V jiné oblasti se takto říká pokrmu,kde se míchají kroupy a
hrách.
Používá se i název šumajstr, obdobou je šoulet nebo svarba.
U dráteníka si nejsem tolik jistá. Myslím si,že jsou to syrové strouhané brambory s česnekem (pro ochucení se přidávala slanina nebo kousek uzeného, případně vajíčko),které se pečou na plechu.Pak se krájí na čtverce.
Zdroj: Staročeská kuchařka.
0 Nominace Nahlásit |
šormajzl- je jídlo z krup fazolí a škvarků
dráteník -to je jako bramborák ,jenže pečený na pekáči
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1706 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 607 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |