Roštěná je nízký roštěnec bez kostí.Je to zadní část jatečně
opracovaného půlky jatečného skotu a koní.
Kostním podkladem nízkého roštěnce je polovina 6. až 13. (tedy
posledních) hrudních obratlů a všechny obratle bederní a dále obratlové
konce posledních žeber. Hlavní svalem, který tvoří toto maso, je
nejdelší hrudní sval,široký sval zádový,čtyřhranný sval bederní,
dále do nízkého roštěnce zasahují také mezižeberní svaly a částečně
i hruškovitý sval.
Takže si nejsem jistý, jestli roštěná může být i z králíka.
0 Nominace Nahlásit |
Nízký roštenec je část zadní čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu a koní. Jedná se o velmi kvalitní, šťavnaté zadní maso, vhodné k přípravě steaků, minutek i na anglický způsob pečení. Nízký roštěnec bez kostí se nazývá roštěná.
Kostním podkladem nízkého roštěnce je polovina 6. až 13. (tedy posledních) hrudních obratlů a všechny obratle bederní a dále obratlové konce posledních žeber. Hlavní svalem, který tvoří toto maso, je nejdelší hrudní sval (m. longissimus thoracis), široký sval zádový (m. latissimus dorsi), čtyřhranný sval bederní (m. quadratus lumborum), dále do nízkého roštěnce zasahují také mezižeberní svaly a částečně i hruškovitý sval (m. piriformis). U skotu o živé hmostnosti 500 kg činí hmotnost hrudní v jatečné půlce průměrně 7,7 kg.
0 Nominace Nahlásit |
Je to maso ze zadní části zvířete.Oddělte tu část masa,která se nachází jako dlouhý sval u hrudníku a obratlů.Pozor,jedná se o velmi křehké maso.U jatečního skotu to je vlastně zadní maso.
0
před 5562 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
zadn část ale králik roštěnou jako takovou nemá, sejmi mu zadní maso a je to
0
před 5557 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |