Včera jem poprvé připravovala dezert „střechu“, co se dělá z BE BE
sušenek, tvarohu a uprostřed je banán.
V návodu – receptu se píše polovinu hmoty na 1.vrstvu sušenek, druhou
polovinu na 2. vrstvu. Pak se vloží banán a zvednou se strany a nechá
zatuhnout. Pak čokoládová poleva.
Ale hmoty není tolik aby vydala i na pomazání povrchu a sušenky netvoří
hladké strany a pod polevou to není hezké.
Jak to děláte vy?
Doplňuji:
Díky všem. Z té premiérové jsem ani neochutnala, tak ji asi udělám
znovu, v rámci treninku a i ochutnám.
A – ano. 2 tvarohy je 1/2 kg 🙂
A díky za tip na jahody 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56 před 4229 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tenhle dezert jsem ještě nedělala,ale asi bych ubrala krém,kterým bych
potírala sušenky,aby mi zbyl i na strany,nebo bych udělala více
krému.Našla jsem recept,kde je krém z půl kila tvarohu a celé kostky
másla,tedy skoro 3\4 kila a nezdá se mi,že by nezbyl.A taky nejsou pomazané
strany střechy.
V jiném receptu jsou dokonce použity tvarohy dva+ kostka másla.Recept bych
si upravila,tedy mám na mysli kompletaci střechy tak,aby ten krém zbyl i na
strany.
Doplňuji:
jsem blb-dva tvarohy asi taky bude půl kila tvarohu,že? 🙂
Upravil/a: iceT
6Kdo udělil odpovědi palec? annas, terry, elektrikář, johana 56, Damiana, briketka10
před 4229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem to dělala už kdysi, ale jestli si ještě to skládání dobře pamatuji, tak, jsem dávala ty sušenky na alobal, do obdélníku – tři vedle sebe, ve dvou vrstvách, nahoře krém, na to banán a pak se to ze stran zvedlo, čímž se vytvořila ta střecha, stáhlo se to a nechalo rozležet. Hotové jsem polila čokoládou a dala na chvíli vychladit. Vypadalo to docela dobře. Ale vím, že jsem dělala víc krému, protože že zkušenosti už vím, že tyhle slepovačky dost spotřebují.
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, iceT, johana 56, briketka10
před 4229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nač mazat strany polij je polevou , také strany nemažu ono jak se vrstvy
skládají trochu krému ve spojích přebyde a rozetři to a přelij polevou a
je hotovo.Je to lepší než ještě krém na stranách.
Podruhé pokud budeš chtít mazat strany uděláš krém z 1 1/2 dávky a bez
polevy a bude zase jiný moučník.
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, iceT, johana 56, briketka10
před 4229 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Já jsem střechu nepolévala celou, ale jen pocákala „kaňkami“ polevy. Tak nic do hladka roztírat nemusíš a nemusíš si lámat hlavu se zarovnáním;-) Jinak jak tu bylo psáno – vyšetřit si část krému na potření, nebo ho udělat víc:-)
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, iceT, johana 56, briketka10
před 4229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s iceT.. buď ubrat krému tak, aby zbyl, na co potřebujete.. nebo prostě udělat krému více.. ohledně těch ‚nerovností‘.. ty sušenky se musí skládat opravdu přesně a hlavně něžně, a ono se pak taky občas stane, že nějaká rupne, což velmi potěší.. a myslím, že na to má vliv i ten banán. Já se v Zelenině vždycky poptám po nějakém rovném (u otázky: ,,Máte prosím nějaké rovné banány" se prodavačka pokaždé div nepřetrhne, aby skryla svůj výraz 😁, ale tak co už..). Jinak si myslím, že pokud to nebudete nabízet návštěvě nebo komukoliv jinému, tak je celkem jedno, jak moc křivě to vypadá, ta chuť je prostě famózní.. 🙂
3Kdo udělil odpovědi palec? terry, iceT, briketka10
před 4229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
no já když ji dělám, tak chvilku počkám, až maličko sušenky od toho krému zvlhnou a pak je k sobě domáčknu, aby byly rohy doražené k sobě. tím přebytky vylezou ven a já tím zahladím všechny nerovnosti jako když zedník natahuje štukem zeď. a pak to nechám teprve ztuhnout … a polevu. jo a tip: místo banánu zkuste čerstvý jahody, popř dobře zralé kivi. a budete čučet. hlavně s těma jahodama.
3Kdo udělil odpovědi palec? terry, elektrikář, iceT
před 4229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |