Avatar uživatele
janek66

Jak z vepřového sádla vyškvařit opravdu dobré a nepřipálené škvarky?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? dudu, GM, elektrikář, iceT, hanny 2 před 5009 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Elekrikář

Do sádla se musí přidat tak deci vody osolit
tak se sůl naváže na škvarky a škvařit na menším plamenu a občas míchat ke konci škvarění přidat lžíci mléka. Pozor pění to.
pokud už to bude dost kasrol schladit.

Zdroj: můj taťka

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

Je důležité, nakrájet sádlo na stejné kostky a pomalu ! škvařit.
Já během tohoto procesu vyškvařené sádlo postupně odebírám.
Je to třeba hlídat a pomalu míchat.
Při medové barvě škvarků odstavit hrnec na studenou podložku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

sádlo neni stejné i z každého zvířete, podle druhu krmení možná i genetiky se může částečně chovat jinak i při škvaření. Pokud máte menší množství, ideálně ho vyškvýříte v domácí pekárně, bez hlídání a bez starostí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tazatelka

Především to chce trpělivost a čas. A míchat, do zblbnutí míchat 🙂.
A solit až na talíři, nebo chlebě, jinak změknou.
Když zachováte postup, jak popisuje lola, nemůžete nic zkazit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lola

Děláme škvarky každý rok na zabijačce na moravě takto: Sádlo se nakrájí na stejné kostky. Dáme do kastrolu na velký plamen,který necháváme po celou dobu škvaření stejný. Po zrůžovění sádla přidáme mléko,podle množství sádla. Na 1kg sádla cca 1dcl. mléka a za neustálého míchání škvaříme do zlatova. Postupně odebíráme rozpuštěné sádlo. Když škvarky zezlátnou,stáhneme je z plotny a přecedíme zbytek sádla. Škvarky před konzumací ještě promačkáme,aby z nich vyteklo zbylé sádlo. Solíme,až při konzumaci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JanyOK

Pokud chrupavé nevím, ale u nás všichni chtějí takové vláčné a tak, jak pořádně sádlo vysmažím, sliju sádlo a škvarky dám zpět do hrnce a zaliju asi 1 dcl mléka, podle toho, kolik škvarků je a posolím. Potom jen míchat a počkat, až se mlého „odpaří“ Děti nikdy nejedli „tlusté“ maso ale po těchto škvarcích se mohou utlouct.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek