Avatar uživatele
Malvína

Jak/čím vylepšujete puding?

Klasický, jednoduchý dezert. Přesto se dá ozvláštnit.
Chystám se na jeho přípravu, tak mě napadlo, že z vás zkusím vytáhnout dobrý tip, který mohu využít. Já jej například vařím ze smetany. Co vy?

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Kepler, aliendrone, Ametyst, Nassin, Viktorie II. před 1236 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nassin

Jééé, puding mám rád s čokoládovou příchutí. Manželka ho vaří z plnotučného mléka a přidá pár kostiček hořké čokolády. Na dno misky dá dětské piškoty, pokape rumem a zalije uvařeným pudinkem. Párkrát, hlavně po vnoučky, vyzkoušela vanilkový pudink, do kterého dala piškoty spojené marmeládou… úžasné papaní.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Čokoládový puding vařím ve smetaně, s přidáním hořké čokolády. Pudingem zaliji banány nakrájené na silnější kolečka, nechám vychladit a podávám se šlehačkou. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

piškoty, ovoce (např. jahody – kompot vč. trochy šťávy), nahoru šlehačku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mirek Darvas

piškoty

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Piškoty pokapat rumem, jahody, čokoládovou rýži, šlehačku, nebo kousek nanukáče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Posypu strouhanou čokoládou, kokosem, nebo přidám jahody, šlehačku…
Herdek, tys mi nadělala chutě, hned si ho jdu udělat, čert vem diabetes!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Většinou jen navrstvím piškoty a přidám marmeládu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
AlfonzSP

piskoty, prip.oplatky, susenky, ovoce (banan, kiwi, merunky, jahody), nekolik kousku cokolady

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Nic proti, i když je pudink na mé hitparádě poněkud hluboko, klidně ho zblajznu – pokud ho udělá NĚKDO JINÝ. V případě, že bych se ale MUSEL pochlapit, vybral bych následující vylepšení:

  1. Pudinkový prášek nahradím želatinou
  2. banány, piškoty, čokošku atd. nahradím šunkou, majonézovým salátem (třeba klidně i brsalát), vajíčkem apod.
  3. mléko/smetanu nahradím vodou či čirým mas. vývarem
  4. ještě nějaké další změny (nechce se mi to rozepisovat)

A říkám pak tomu „šunkový závitek v aspiku“ ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1114 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Nassin – Ano, i z plnotučného mléka je výborný. Vanilkový je dobrý navrstvený s Lemon curd. Jen puding nesladit, nebo méně, dohromady by to bylo moc. A vrstvy ne stejnoměrné, Lemon curd dát jen lehce sem tam. Osvěžující!

před 1236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Nassin

Malvíno, musel jsem si to vyhledat, a jak jsem zjistil, nic pro mne. Já mám rád deserty, moučníky, poháry…, ale bez použití citronu.

před 1236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Nevadí, každý má rád něco jiného. 🙂 Stačí vyměnit za karamel. To také není vůbec špatné.

před 1236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Kepler – A co takový čokoládový, vařený ze smetany, s banánem? Vanilkový s pravou vanilkou? Pistáciový též ze Smetany vařený? Lahůdky!

před 1236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jo, ta první verze bude fajn. Ale pistácie nesnáším, ani zmrzlinu z ní. Jednou jsem taky vyzkoušel pravou vanilku, ale kupodivu mi to taky moc nejelo. Já jsem si teď přidal kostičky z hrušky máslovky a šlehačku, taky je to dobré.

před 1236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Mňam, máslovka! Tož nech si chutnat 🙂

před 1236 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek