Já po dlouholetých zkušenostech čočku properu a dávám zásadně do vařící vody! Je to rychlejší,nemusím čočku máčet a můžu ji uvařit, kdy poptřebuji!
0 Nominace Nahlásit |
Čočku den předem proberu,properu a druhý den vařím asi 30 minut.
Tak mě to učila máma a já nemám důvod o správnosti postupu
pochybovat.
Jde ji uvařit i bez namáčení,ale já jsem to nezkoušel/prý to
trvá déle/
0 Nominace Nahlásit |
pokud chcete čočku jako hlavní jídlo,dávejte do studené,jako příloha do vroucí vody,to je pro to,jestli chcete čočku celou,nebo mírně rozvařenou,jinak to je nejlehčí příprava jídle,snad ze všech ,i vejce vařené je těžší,dobrou chuť
0
před 5236 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já čočku přeberu, operu a dám vařit do jednojaké vody ( hlavně nesolit – ale to je věc názoru ). Ať na polévku nebo na čočku pokyselu, nikdy to netrvá o moc déle než hodinu. Ať se vám povede! 🙂
0
před 5236 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není na tom nic složitého – přes noc namočit, propláchnout, dát do neosolené vody a počkat, až bude měkká 🙂 Jo a doporučuji zkusit černou čočku, ta mi přijde ještě tak stokrát lepší než ta klasická. Zrovna jsem si viděla v akci, když jsem koukala na nový Penny leták > https://www.letakomat.cz/penny-market/aktualni-letak-ctvrtecnik-od-ctvrtka-12-07-2018/
Dá se s ní uvařit polévka s osmaženou cibulkou a jíškou a kousky párků. kaše ze sázenými vejci,a párkem. Jen omastit máslem a jako přílohu.Doporučuji přebrat bývají v ní někdy kaménky. Když se den předem namočí nemusí se vařit tak dlouho, hlavně mit dost vody jinak se připaluje.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |