hlavně bez vajíčka zadělat mouku s vodou a droždím , špetku soli a nedávat máslo ale tuk /buď sádlo nebo prostě nějaký tuk/
0 Nominace Nahlásit |
Jó Plzeň a rozpeky,to jinde neznají,k čočce, k omáčce, k mrkvi
1kg hladké /max.polohrubé/mouky, 60 g tuku, 40 g droždí, voda,
sůl,cukr,někdo i vejce
Uděláme kvásek – teplá voda,trochu mouky,/někdo i vejce/, droždí a
trochu cukru – asi lžičku,aby měly kvasnice z čeho žít.Neboj,těsto
nebude sladké,ony ty kvasnice ho skutečně spotřebují.Ale nemají rády
sůl,proto tu až do mouky.
Vypracujeme těsto zadělané vlažnou a klidně i teplou vodou-abych udržel
ruku ,lépe bude kynout. Po vykynutí tvoříme větší ploché vdolky a dáme
opět vykynout. Upečeme je do červenohněda na pomaštěném plechu
s povrchem potřeným vodou a či nakonec sádlem a někdo i bílkem
Podobně – bez soli a tuku – se někde pečou buchty do jitrnic při
domácí zabíjačce.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |