Buď jej dělat na nepřilnavém povrchu nebo na trošce másla či oleje.
A tedy samozřejmě nepřekročit dobu smažení.😄
0 Nominace Nahlásit |
To podle mě není věda… smažit na rozpáleném tuku (olej), po čase
otočit a nepřehnat to, vajičká jdou celkem rychle, když je tuk
rozpálený.
Nemít to na maximální teplotě, ale spíš střední (maximální teplotu
třeba jen na rychlejší předehřátí a pak to snížit).
Upravil/a: Disraeli
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší to je na Nedělním másle od Madety
https://eshopmadeta.cz/produkt-15105
0 Nominace Nahlásit |
Máme na to specielní pánev se 4 prohlubněmi. Je už hodně stará, dar od tchýně, takže má minimálně 70 let (ta pánev). Slouží výborně a nic se nepřipaluje, ovšem musí být mírnější oheň na plynovém sporíku.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1062 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Áááá, tento problém jsme kdysi dávno (v dobách, kdy internet byl
ještě „sci-fi“) také řešil. :)
Nejlepší tip podle mně poskytla Viktorka, ale ono to jde jakkoliv ( i na
sucho, to ale potřebuješ nepřilnavou pánev), POKUD dodržíš jedno –
značně mírný ohřev (plamen, výkon). Sice se tím proklatě prodlouží
doba přípravy, zato budeš mít bílek kráááásně bílý i zespoda.
Nejtěžší na tom je nepodlehnout a předčasně nesundat ze sporáku. Jo a
kdyby se ti bílek (hlavně kolem žloutku) nechtěl srazit (zbělat, byl by
pořád tekutý), tak to zase pořešíš přiklopením pokličkou. ;)
:D :D
Nejlepší je ale na omastku (podle mne), jakkoliv na vodě to jde snadněji. Pozor, na vodě neznamená VE VODĚ. ;) :)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |