Avatar uživatele
Mr.Jan

Jak udělat volské oko, abych ho neměl zespoda připálené?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1062 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
seraphico

Buď jej dělat na nepřilnavém povrchu nebo na trošce másla či oleje.

A tedy samozřejmě nepřekročit dobu smažení.😄

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Trochu sádla a na granitové pánvi je to OK. Tak to děláme my.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Disraeli

To podle mě není věda… smažit na rozpáleném tuku (olej), po čase otočit a nepřehnat to, vajičká jdou celkem rychle, když je tuk rozpálený.
Nemít to na maximální teplotě, ale spíš střední (maximální teplotu třeba jen na rychlejší předehřátí a pak to snížit).

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
_Bůh_

Nejlepší to je na Nedělním másle od Madety
https://eshop­madeta.cz/pro­dukt-15105

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Viktorie II.

Udělej si jej na vodě. To určitě připálené nebude.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Máme na to specielní pánev se 4 prohlubněmi. Je už hodně stará, dar od tchýně, takže má minimálně 70 let (ta pánev). Slouží výborně a nic se nepřipaluje, ovšem musí být mírnější oheň na plynovém sporíku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Áááá, tento problém jsme kdysi dávno (v dobách, kdy internet byl ještě „sci-fi“) také řešil. :)
Nejlepší tip podle mně poskytla Viktorka, ale ono to jde jakkoliv ( i na sucho, to ale potřebuješ nepřilnavou pánev), POKUD dodržíš jedno – značně mírný ohřev (plamen, výkon). Sice se tím proklatě prodlouží doba přípravy, zato budeš mít bílek kráááásně bílý i zespoda. Nejtěžší na tom je nepodlehnout a předčasně nesundat ze sporáku. Jo a kdyby se ti bílek (hlavně kolem žloutku) nechtěl srazit (zbělat, byl by pořád tekutý), tak to zase pořešíš přiklopením pokličkou. ;) :D :D

Nejlepší je ale na omastku (podle mne), jakkoliv na vodě to jde snadněji. Pozor, na vodě neznamená VE VODĚ. ;) :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek