Umím už z mléka vyrobit kefír, máslo, smetanu, jogurt a tvaroh. Ted se snažím vyrobit syrečky. Problém je v tom, že žiju v Paragvaji a nemám přistup k pravým syrečkům, abych je přidal jako násadu, která se všude doporučuje. Ale ten první, kdo syrečky vymyslel, ji také neměl a přesto je proslavil. Má někdo nápad, jak to udělal? Jak onu pravou násadu nahradit?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? paul1, cappuccino před 781 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jakožto specialista na objevování již objeveného (protože mi NEBYLO známo) vím jedno. Je to až poslední možnost. Objevovat objevené pokud ti JE ZNÁMO je opravdu na švestku a výsledky zpravidla neodpovídají vynaloženému úsilí. Takže moje rada je jiného typu.
Jistě i v Paraguayi existuje FedEx, DHL apod., tož stačí jen zbuntovat někoho, kdo ti je tam z Črdele pošle (příbuzní, kámoši atd.). A to originální, ony už na trhu nejsou moc vidět, oproti běžně vnucovaným „jakobysyrečkům“ (levnější napodobeniny). Z tvého avataru usuzuji, že jsi pamětník a tato možnost tě nenapadla v důsledku hlubokých a smutných zkušeností s Českou poštou. Tak NEBOJ NIC, tyhle firmy jsou z úplně jiného těsta, poštovní téměř jistota ztráty zásilky je u nich minimální. Dokonce i rychlostí ji předčí. A i kdyby se ti zásilka „někam zatoulala“ (nikdo a nic není bez chyb) třeba na 14 dní, tak zrovna u syrečků přepravní doba není na škodu, přijdou v nejhorším případě krásně uleželé. ;) :)
2Kdo udělil odpovědi palec? kodl67, Robert z Asu
před 780 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud vim, tak se delaji ze suseneho tvarohu, ale osobni zkusenost nemam.
Podivej se treba sem:
https://conovehonakopci.cz/2010/12/domaci-syrecky/
0
před 781 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tady nějaký návod je a bez tvarůžků. Možná na youtube.cz je jich víc. Tak dobrou chuť a pozdrav vzdálené zemi za velkou louží. P.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=V7Z5iPfwoAE
0
před 780 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná by bylo možné požádat o radu či pomoc přímo výrobce, firmu A. W. spol. s r. o.
Zdroj: https://www.tvaruzky.cz/
0
před 780 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Aliendrone, dík. Ona paraguvajská pošta je asi horší než česká, někdy doručuje, pokud vůbec, až po 2 měsících, ale DHL je dobrá idea, ta funguje lépe. Zatím jsem vždy prosil o transport přátele z Evropy, ale cestování se syrečky jsem jim nechtěl napáchat. Naopak, jejich zralá vůně by mohla proces na zdejší mafiánské celnici, známou zbytečným zdržováním a státem přehlíženou organizovanou korupcí, jistě urychlit.
Děkuju za snahu, ale tento přispěvek už znám . Výroba syrečků
začíná totiž u Homolek, ale i tam úvod začíná takto: „Na sušený
tvaroh je potřeba pár základních věcí
1 syreček (lépe je, když je vyzrálý) .....“.
Hledám tedy alternativu, jak ochutit nízkokalorický tvaroh, aby z něj
uzrál syreček bez násady hotového syrečku. Tedy tak, jak to začínalo. Ale
ne takto: Tehdy se tvaroh šlapal bosýma nohama. Je mi ale jaksi proti mysli
dosáhnout pravého aroma tímto nehygienickým způsobem. Snad je i jiný
způsob.
Zkusím si je nechat poslat, ale existuje celá řada zakázaných potravion, salámy např., které se sem nesmí letecky vozit. Snad to jako zásilka projde, nechám ji deklarovat jako VZOREK, mohli by mít zájem o rozšíření zdejší produkce. Anebo využiju pohodlné korupce, na kterou tu zdejší úředníci čekajíi .
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |