Jak mám udělat, aby byl guláš takový ten pravý černo-červený s mastnýma okama? Už jsem tam dal olej, cibuli, maso, gulášové koření i kečup a papriku a stále se mi zdá, že je spíš béžově hnědý než červený. Jak to mám udělat? Mám na mysli takový ten pravý maďarský guláš. Děkuji všem.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, Jahoda, BEAES před 5283 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
+paprika-přismahnout+paprika-přismahnout. Taky záleží na tom,jak hodně jste osmažil cibuli a kolik jste jí tam dal…dobrou chuť
0 Nominace Nahlásit |
Místo kečupu bych použila rajčatový protlak,ale myslím že kečupem se nic nezkazí.Taky bych tam přidala majoránku a česnek.Na zahuštění nepoužívej Miroslave mouku,ale nastrouhej chlebovou kůrku.
0 Nominace Nahlásit |
Ja nezahustuju,treny cesnek a hodne i majoranky a varit na sadle,ne na oleji.
0 Nominace Nahlásit |
Cibile musí mít tmavou barvu,pak vložte maso,osolit opepřit a co nejdéle opékat na cibul.základě.Přidejte protlak nebo kučup,znovu orestujte(opečte)přidejte papriku,jen velmi krátce opéci a zalít vodou.Když budete dlouho opékat papriku.Paprika zhořkne.Mastná oka se udělají,když guláš dostatečně po zahuštění provaříte.Tuk vystoupí na povrh.(nejméně 30min)
0 Nominace Nahlásit |
Pro Kropítko – blbost: když přismahneš papriku, tak ti zhořkne. Osmahnout cibuli do tmava, po přidání papriky rychle zamíchat a zalít vývarem.
0 Nominace Nahlásit |
Podle barvý smažene cibule poznaš odstin..čim tmavši cibule tim gulaš bude tmavši.Mad´arsky je palivejši,snese i špetku feferonky,barvu da paprika červena..ale skoro ke konci abychom nezhořkla.Ketčup do jakeho koliv gulaše nepatři ale když jseš v koncich tak dotahni to protlakem.Oka udelá jen olej a právý vyvar..nebo bujonove vepřove kostky…Jsem jako Babica na Nove..když Vám chybi citron přidejte cibule…ha.ha…Hlavne nebat se skoro černe cibule…
0
před 5281 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlépe je dát stejně cibule jako masa.Cibuli nechat osmahnout,když je trochu tmavá dát maso a přidat papriku červenou ,maso necháme pustit šťávu a pak teprve podlijeme.Maso dusíme a podlíváme,ale opatrně až je měkké.Dobrou chuť až zahustíte tak dejte trochu majoránky,ale už nevařit!!!
0
před 5278 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |