Chci si uvařit rýži, kterou budu mít na 2 jídla- na večeři a pak na
další den na svačinu. Jakým způsobem se dá uvařená rýže uchovat, aby
neztvrdla? Používám rýži Basmati, nebo Jasmínovou. Vařím
v rýžovaru.
Rýžovar mi bohužel nevezme menší porci a i kdyby ano, nebylo to pro mě
praktické si pak dělat ještě další den ráno trošku rýže na
svačinu.
Jak tedy nejlépe rýži uchovat přes noc? Dát ji do lednice jen tak, nebo do
nějaké krabičky?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2139 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ideální řešení je uchovávat ji ve vzduchotěsné dóze s klipy. Pokud takovou nemáš, tak aspoň ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. Někdo sice má radši rýži sypkou, ale já ji vařím až do lepiva jako asiati. Tak i líp vydrží.
Upravil/a: Kepler
3Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate, nyjono, aliendrone
před 2139 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stačí uzavřít (klidně jen přiklopit poklicí) a nechat v chladu. Minimálně 24 hodin vydrží.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, nyjono
před 2139 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lednice vše „vysuší“,).
Také stačí přikrýt misku s vychladlou rýží (těstovinami, brambory)
přikrýt potravinovou folií (i alobalem).,
0
před 2133 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vzduchotěsné nádoby, klidně do mrazáku: https://www.infozdarma.cz/jidlo/jak-uvarit-ryzi-navod-tipy.html
zvonisek>>> Proč omastit? I bez omaštění to jde, zvláště když použiješ Keplerův postup. :)
Sakra – a co když má někdo kombinovanou lednici s mrazákem (marazničkou)? To si to pak nemůže dát do chladničky? ;)
Mno… když ono kdysi existovalo snad i normované dělení na chladnice, lednice a mrazáky (podle teploty uvnitř). Jenže pro běžný život se moc neujalo a to co se dříve označovalo jako chladnička je v současnosti lednice (i když ta současná „lednice“ nemá s ledem nic společného). Takže já dám rýži do ledničky, orestez do chladničky a oba se zítra v pohodě nažerem 😉
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |