Zdravím! Jsem na dovolené v Chorvatsku a v naší lokalitě je spousta mořských ježků. Napadlo mě tedy, že bych je mohl zkusit ochutnat. Prvně se chci zeptat, zda by nemohli být jedovatí, kromě těch bodlin? Pokud ne, tak které vnitřnosti těch ježků se jí? Předem děkuji!
Zajímavá 0 před 816 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
A to fakt musíš sežrat všechno, co najdeš nebo co někde pokojně leží?
Mám pro tebe 2× „lahůdku“ užij si to
https://free.zoznam.sk/video/priprava-morskeho-jezka
https://www.youtube.com/watch?v=_jBYPxqCJ_8
0
před 816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na pobřeží v Chorvatsku se prodávají všechny druhy plodů moře,
včetně třeba mořských ježků. Jsou zákoutí, kde se mořští ježci
opatrně loví v čistých pobřežních vodách a někteří lidé je
pojídají za syrova přímo na pláži. Pokud byste chtěli tuto raritu
vyzkoušet, potřebujete k tomu speciální nůžky, kterými se ježek
otevře, odstraní se hnědá část a pak už zbývá jen lahodné masíčko.
Šikovnému člověku otevření ježka stačí nůž. Pak už jen vezmete
lžičku, případně kousek bagety nebo chleba a můžete vyjídat tuto
nevšední pochoutku přímo u moře. Gurmáni ještě oddělují od jeho
vnitřností jikry, což je labužnická specialita. Chuť mořského ježka je
jemná, i když trochu nahořklá. Někteří muži věří na afrodiziakální
účinky jiker z mořského ježka, které údajně probouzejí u mužů
silný pohlavní pud. 🙂
https://www.chorvatsko.in/345/morsky-jezek-a-jine-chorvatske-pochoutky/
0
před 816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vůbec žádné krámy, jako speciální nůžky, na to nepotřebuješ – to mají baby v makovici, chňapky, různé roboty, nesmysly, kraviny. Ale najdi u baby v kuchyni kuchařskou pinsetu, nebo sekáčky! 🙂
Jednoduše: ta mrcha se rozřízne podélně, přidržíš si jí pinsetou, hůlkama, nebo něčím podobným. Jediné, co se z ježovky jí, je to oranžové, což jsou reprodukční orgány.
Můžeš to dlabat syrové, jinak se z toho dělá vložka do polévek, nebo omáčky k rybám, no a samozřejmě, jestliže z něčeho máš omáčku, tak jí můžeš smíchat s nudlemi, takže existuje pasta s ježovkou.
Nic složitého na tom není, to vykuchat správně krevetu je proti tomu mistroství světa v gastronomii. Rozřízneš to a odpreparuješ z toho všecko oranžové, zbytek vyhodíš. To je celé zbožíznalství & kuchařská technologie ježovky! 🙂
0
před 816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |