Zrání nezastavíš. Uskladnit v pravém slova smyslu nelze. Pár dní vydrží v lednici.
0 Nominace Nahlásit |
Najlepšie krátkodobo na skrini, (pozor, aby nezhnili), aby boli mimo dosah rúk malých „hladošov“.
0 Nominace Nahlásit |
Nám se nejlépe osvědčilo je mít volně uložené na dřevěných schodech, které máme ve špajzu (vedou na půdu). Je tam dost konstantní teplota okolo 12°C.
0 Nominace Nahlásit |
Tmavé, chladné místo, pro uchování trvanlivosti.
Já už si na toto levné ovoce moc nepotrpím. Ty 2 – 3 kousky, občas
zakoupené v chladných měsících mám v tmavém, chladném špajzu několik
dní. V létě je vůbec nekonzumuji. Flekaté/zhnědlé, mi rostou v puse
a svědí.
0
před 1019 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Banán mi chutná. Sním maximálně 30 ks za 1 rok.
Kromě prospěšných účinků, čerstvě utrženého banánu, mají
i některé zápory.
Vyšší množství draslíku může způsobovat problém u lidí se slabšími
ledvinami. Větší množství banánů, u citlivějších jedinců, třes
(nervy), zvracení i průjem (jinak staví). Dlouhodobé rizikové užívání
žluté pochoutky, začínají i komplikace se srdeční arytmií.
Únava apod. U malých dětí, údajně může docházet k hyperaktivitě.
Možné nežádoucí účinky banánů:
Např. zde: https://cz.hair-action.com/zdravi-a-wellness/14-zavaznych-vedlejsich-ucinku-bananu/
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |