Avatar uživatele
zjentek

Jak se nazývala exotická omáčka, která brzy po sametu atakovala naše sámošky a to ještě mnohem dříve, než čínský česnek?

Mám sklerózu (tou dobou jsem byl již stár)… Byly ve skleničkách, existovaly tuším dva nebo tři druhy opravdu lákavých barev s kousky ovoce a zeleniny, jedna z nich tam byla tuším oranžová s ananasem, a měly chemickou, umělou, ovšem také docela lákavou chuť, venkoncem potraviny téže chuti lidé v současnosti konzumují zcela běžně a mladí se vlastně nad skutečností ani nezamyslí bo nemají nad čím se zamyslet, bo netuší, že svět bez průmyslově zpracovaných chemických potravin tady existoval, tedy bo nemají s čím srovnat. Ale ta omáčka… Že by Chilli con carne? Ne, ta tuším přišla až později. Nápověda: Tou dobou v běžných sámoškách existoval jediný druh sójové omáčky (sladká byla tou dobou jen někde v Gurmánu či Aso) a jiné exotické omáčky coby dochucovadla zde prakticky neexistovaly (vyjma hořčice, kečupu a maggi). A právě tou dobou se jako první vlaštovky objevily omáčky, které hledám, se svou chutí karcinogenního glutamátu. Děkuju.

Zajímavá 0 před 57 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Uncle Bens?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rokio

Nemáš na mysli UHO?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Byla to doba, kdy lidé ještě měli na zahradách třeba svá vlastní, chutná a zdravá jablka, ale nebyla tak hezká (v sámošce byla obvyklá jablka levnější než tzv. základní potraviny). Často je lidé darovali různě na inzerát, neboť nevěděli co s nima. Byla to doba, kdy jsme vykročili do prdele (dnes NEMÁ SMYSL COKOLI řešit, naopak rozumné je tiše přihlížet a hlavně- UČIT SE nevídanému). Děkuju.

Nový příspěvek