Já dávám vejce do polohrubé mouky, trochu vody a kvasnice. Stačí
to?
Doplňuji:
A jaká je konzistence těsta? Díky.
Podle GM jsem ty vejce poplet. Dal i s bílky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda, anonym před 5130 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já ti poradím až s tou marmeládou, ale pro jistotu:„rozbil jsi to vejce?“
3Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, anonym, anonym
před 5131 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
konzistence těsta jako na kynuté buchty
suroviny
džem 200 g
polohrubá mouka 600 g
mléko 3,50 dcl
moučkový cukr 1 sáček
práškový cukr 60 g
rum 1 lžíce
sůl 1 špetka
tuk 100 g
tuk na smažení 1 balení
žloutek 4 kusy
.
Postup přípravy
Droždí rozetřeme s trochou cukru, rozředíme částí vlažného mléka,
přidáme část mouky, promícháme a necháme na teple vykynout. Do zbylé
mouky(odložíme si na rozvalování) přidáme žloutky, cukr, rozehřátý
tuk, kvásek, vlažné mléko, sůl a rum.
Těsto zamícháme a dobře propracujeme. Necháme na teple vykynout, pak
rozválíme na plát asi 1 cm široký, vykrájíme kolečka a na polovinu
koleček navršíme do středu džem. Přiklopíme je prázdnými kolečky
z těsta, okraje dobře přitiskneme, vypichovače, vykrájíme koblihy.
Přendáme na pomoučenou desku, přikryjeme utěrkou a necháme opět
vykynout.Smažíme ve velkém množství oleje aby plavaly.Usmažené obalíme
v mouč.cukru
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář
před 5130 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
taky tak,ještě přidávám mléko
Doplňuji:
ne cukr dodávám až po osmažení ještě teplé je vněm obaluji
Upravil/a: anonym
2Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, anonym
před 5131 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na 1/2 kg hl.mouky 3 žloutky, kvasnice, mléko, cukr, citr.kůru, 4 lžíce rumu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5130 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |