Avatar uživatele
anonym

Jak připravujete těsto na koblihy?

Já dávám vejce do polohrubé mouky, trochu vody a kvasnice. Stačí to?
Doplňuji:
A jaká je konzistence těsta? Díky.

Podle GM jsem ty vejce poplet. Dal i s bílky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda, anonym před 5130 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Miroslavst

a co sůl a cukr, tam nedáš?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
verka

Já ti poradím až s tou marmeládou, ale pro jistotu:„rozbil jsi to vejce?“

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

konzistence těsta jako na kynuté buchty

suroviny

džem 200 g
polohrubá mouka 600 g
mléko 3,50 dcl
moučkový cukr 1 sáček
práškový cukr 60 g
rum 1 lžíce
sůl 1 špetka
tuk 100 g
tuk na smažení 1 balení
žloutek 4 kusy
.
Postup přípravy
Droždí rozetřeme s trochou cukru, rozředíme částí vlažného mléka, přidáme část mouky, promícháme a necháme na teple vykynout. Do zbylé mouky(odložíme si na rozvalování) přidáme žloutky, cukr, rozehřátý tuk, kvásek, vlažné mléko, sůl a rum.
Těsto zamícháme a dobře propracujeme. Necháme na teple vykynout, pak rozválíme na plát asi 1 cm široký, vykrájíme kolečka a na polovinu koleček navršíme do středu džem. Přiklopíme je prázdnými kolečky z těsta, okraje dobře přitiskneme, vypichovače, vykrájíme koblihy. Přendáme na pomoučenou desku, přikryjeme utěrkou a necháme opět vykynout.Smažíme ve velkém množství oleje aby plavaly.Usmažené obalíme v mouč.cukru

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

taky tak,ještě přidávám mléko
Doplňuji:
ne cukr dodávám až po osmažení ještě teplé je vněm obaluji

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Na 1/2 kg hl.mouky 3 žloutky, kvasnice, mléko, cukr, citr.kůru, 4 lžíce rumu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek