Kepler
Ještě mě nenapadlo pojídat nějaké dřevokazné houby, ale dají se
použít jako každá jiná jedlá houba. Mladé plodnice sírovce
žlutooranžového jsou označovány jako jedlé a chutné, jsou příjemné
houbové chuti a vůně. Starší plodnice jsou ale tuhé a nechutné. Plodnice
jsou výborné v guláši a omáčce, ale bývají připravovány mimo jiné
jako obalovaný řízek. (wiki)
orestez
Elku díky za to Screamer radio, fakt používám mnoho let, teď už jen
starou verzi, která hudbu ukládá na disk.
K otázce, was is sírovec? Romadur v pivě?
RyuzakiKate
Výtečná houba! Nejlepší je čerstvý, starší už tolik ne, stačí
osmažit na pánvi třeba s trochou kvalitní sojovky a chutná jak masíčko!
Nebo i nějakou dobu marinovat, třeba s nějakým kořením, trocha chilli do
toho, červenou papriku, jé, jak bych si dala… :)