Avatar uživatele
dust8

Jak přesně rozbít vejce do hrnku, aby dovnitř nespadl žádný kousek skořápky?

Zajímavá 0 před 111 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Vůbec bych neklepal o hranu (jak píše Elkon) a nad hrnkem bych vajco nasekl ostrým nástrojem, třeba nožem, nebo skalpelem. Ono taky se to nepodělá když nějakou tu skořápku v jídle sníte 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Jak? Opatrně, trochu naklepnout např. o hranu a pak držet tak, aby se dalo pomocí palců pomalu rozdělit v prasklině od sebe . A samozřejmě se pořádně dívat do hrnku.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
GM

Jednoduše. Šikovně. Taky to chce trochu cviku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Rady jsou různé, např.: Nejlepší metodou, jak rozklepnout vejce, je sebevědomé poklepání na rovný povrch. Poté držte vejce nad miskou nebo pánví a palcem lehce zatlačte do trhliny, aby se prolomila membrána. Poté jemně odtáhněte půlky skořápky od sebe.
https://fresh­.iprima.cz/ma­gazin/rozbijte-vejce-bez-malych-kousku-skorapek-spravna-metoda-vas-nejspis-prekvapi-190679
😄

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Při troše fortelu se to lehce podaří. Je celkem jedno, čím vajíčko načneš, zda o ostrou hranu nádoby, nožem nebo něčím jiným vhodným. Osobně používám nůž. Vařím málo, ale s vejci problém nemám.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek