Avatar uživatele
marketa54321

Jak poznám pravý yogurt?

Bez přidané želatiny, tepelné úpravy apod.? Na netu radí hledat označení „yogurt“, protože „Podle vyhlášky č. 77/2003 Sb. o mléčných výrobcích smí být jako jogurt označován pouze výrobek, který neprošel žádnou tepelnou úpravou a neobsahuje konzervační látky.“

Čtěte více na: http://www.vi­talia.cz/clan­ky/hleda-se-skutecny-jogurt/#ic=articles-related&icc=jogurty-16#ixzz0WZueH0uL

a že skleničkové jsou nejkvalitnější…ale podle čeho ve složení to poznám? Mám doma např. OLMA bílý yogurt a složení „mléko, mléčná bílkovina, živé yogurtové kultury“ a pak albert, který má "85% smetana, 15% ovocná složka, škrob, koncentráty, jog.kultura…co ze složení mi má co napovídat? Co tam má být? Díky, ps. je mi jasné, že albert asi moc yogurt nebude :))

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3628 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Kupuji jenom dva: Selský jogurt Hollandia a OLMA
oba zásadně bez přísad, (míchám si sama) …
Doplňuji:
Nekoupila bych nic, co by mělo na obalu slovo yogurt …

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Pepa25

Článek naprosto o ničem, jako většina článků na Vitalii. Jogurt ve smyslu uvedené vyhlášky je samozřejmě OLMA i Albert. Mimochodem, víte, že no-name smetanový jogurt Albert, Billa i Tesco je Florian od Olmy? Takže dotaz na rozdíl je jen p rozdílu mezi bílým a smetanovým ochuceným … 😉

P.S. Vidím, že v Olmě a Hollandii mohou mít z místních dam radost, akorát mě překvapuje, že už nefrčí Activia

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Správnej jogurt je prostě chuťově dobrej… A obsahuje mléčné bakterie a na povrchu vytvoří tukovou vrstvičku – škraloup, to je známka dobrýho jogurtu, a ty skleničkový ho vždycky maj. Jsou ještě dobré i kozí a ovčí jogurty, ale jsou ještě dražší, než ty skleničkové z kravského mléka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Magix.cz

Jak píše ivziz, také kupuji Selský nebo Hollandia (dva různé) půllitrové jogurty a na obalu je fakt napsána jen jogurtová kultura. Někdy si do něj zamíchám marmeládu nebo kakao a někdy ho sním jen tak s rohlíkem. Oni se ti broučci dají doma rozmnožit a vyrobit si svůj jogurt. Zkusil jsem, nepovedlo se.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Dobrý jogurt musí být dostatečně tučný a tedy hustý :)
Sladké „jogurty“, light výrobky, s 0% tuku vůbec nekupuji! krémovitá konzistence výrobků je zajištěna pomocí různých zahušťovadel (škrob, želatina) ⇒ to už pro mne není jogurt., viz ivzez
Někdy též koupím bílou, neslazenou jihočeskou Madetu, Pilos nebo Choceňský…
http://karoli­naloskotova.blog­.cz/1202/5-jak-zdrave-nakupovat
😉 též potvrzuji super chuť = http://www.che­mievjidle.cz/jo­gurt/pilos-jogurt-bily-kremovy-hollandia-karlovy-vary?version=7919

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

http://zena.cen­trum.cz/zdravi/hub­nuti/clanek.phtml?id=77­1881

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ivzez

@Pepa25:

Activia nikdy nebyla dobrá
(jednou jsem ji od někoho dostala, takže jsem ji i ochutnala – nedojedla).
Danone měl jen masívní reklamu, které bohužel podlehla spousta lidí.
Obdobné je to se značkou Müller.

Dobrý jogurt je takový, z něhož si můžete sám doma udělat další.
A to vždycky byly jen ty jmenované.

Prosím nebrat jako reklamu, obojí doporučuji na základě osobní zkušenosti
(z žádnou z firem, které jmenované vyrábějí, nemám nic společného).

před 3626 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek